Dorpsnieuws

220606 pg Boerderijdag 11Op tweede pinksterdag heeft de familie van den Boom hun boerderij aan de Koffiestraat geopend voor publiek. Op het erf en in alle stallen lieten vele vrijwilligers het leven en werken van de boeren op een melkveebedrijf zien. Voor de kinderen waren overal leuke activiteiten opgesteld.

Tijdens de voorbereiding van het evenement heeft de hevige regenval van eerste pinksterdag wel wat kopzorgen gekost. De geplande entree via het weiland tussen de koeien door kon daardoor helaas niet doorgaan. Gelukkig was het weer een heel stuk beter op tweede pinksterdag. Klokslag tien uur ging de poort open en stroomde het erf vol met bezoekers. 

Klik hier voor foto's.

Kinderen vermaakten zich opperbest met spelletjes als: skippy koe, voer de koe en melkwegrace. Binnen was een schminkteam druk bezig kleine gezichtjes boerderijstijl uit te dossen. Ook het koffie/ranja-team en softijs-team kwamen handen te kort om de vele bezoekers te voorzien van een natje en droogje. De vrijwilligers bleven enthousiast vragen beantwoorden en uitleg geven over de diverse aspecten van het melkveebedrijf.

In de middag viel er regelmatig een spatje regen, maar dat mocht de pret niet drukken. De bezoekers bleven binnen stromen. In totaal hebben bijna 3000 mensen kunnen genieten van een perfect georganiseerde open boerderijdag.

Tekst en foto's: Peter Geubbels

Plaats reactie