Dorpsnieuws

230815 PG KiddyBattles 19Deze week zijn de ridders van Bataille neergestreken bij kasteel Heeswijk. In hun kampement in de tuin van het kasteel geven ze uitleg over het leven in de middeleeuwen. Elke dag wordt er ook lesgegeven in de nobele kunst van het zwaardvechten.

Klokslag Zonnestand twee uur worden de aanwezige kinderen uitgenodigd om met een veilig oefenzwaard de beginselen van het zwaardvechten te leren. Verdedigen, aanvallen en een verdediging omzetten in een aanval. Na een klein half uurtje zitten de basisbeginselen er goed in; tijd voor een “gevecht”. De ridders van Bataille tegen de kinderen. De vijf ridders pochen dat ze de klus gemakkelijk klaren tegen deze beginnelingen. Echter het gevecht loopt slecht voor ze af. Met hun juist aangeleerde technieken, maar vooral met hun jeugdig enthousiasme laten de kinderen geen spaan heel van de ridders van Bataille. In de pan gehakt. Na het gevecht nemen de ridders afscheid en vervolgen de kinderen met hun ouders het bezoek aan kasteel Heeswijk.

Klik hier voor foto's.

16 en 17 augustus zijn de ridders van Bataille nog aanwezig in de tuin van kasteel Heeswijk. Elke dag om twee uur worden de kinderen uitgenodigd voor het zwaardvechten. Een bezoek meer dan waard.

Tekst en foto's: Peter Geubbels

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen