Dorpsnieuws

20151020-FL- CPO Abdijstraat 5VOORKANTDinsdagavond 20 oktober zijn ongeveer 20 belangstellenden aanwezig in CC Bernrode. Zij zijn geïnteresseerd in het CPO project van 6 woningen aan de Teerlingstraat in Heeswijk. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dat betekent: op eigen initiatief betaalbaar bouwen door een groep burgers.
Klik hier voor de foto's:

Paul Verhoeven van de Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningen, ofwel SIR55 houdt deze avond een inleiding over de vraag wat CPO eigenlijk inhoudt. SIR55 is een stichting, die de belangen behartigt van 55-plussers bij het bouwen van een voor hen geschikte woning. Met bouwkundige kennis begeleiden zij het bouwproces van het begin tot het einde. In Nistelrode, Almere, Beek en Donk en Gilze-Rijen hebben zij in de afgelopen periode ervaring opgedaan met CPO projecten. SIR55+ maakt samen met de deelnemers een plan en helpt het plan verder ontwikkelen, zodat maatwerk gebouwd wordt.

CPO heeft voor- en nadelen.

Voordelen zijn het goedkoper kunnen bouwen, het zelf kunnen invullen van je woonwensen en het in een vroeg stadium ontstaan van sociale contacten. Nadelen zijn er ook. Het kost je veel vrije tijd en je moet flexibel zijn, dat wil zeggen je moet je kunnen aanpassen aan de groep, waarmee je samen optrekt.

Op initiatief van Ton Linders is SIR55+, in overleg met de gemeente, op zoek gegaan naar een locatie, want bouwgrond op een geschikte locatie is het eerste wat men nodig heeft. Ton is ook de contactpersoon en zijn telefoonnummer is 06-51539692.

Nu de locatie bekend is kunnen er deelnemers worden gezocht. Deze avond is bedoeld als de eerste stap in het formeren een bouwplangroep. Daarom deelt Paul aan het einde van de avond formulieren uit waarmee je je eventuele interesse kenbaar kunt maken.

Foto’s en tekst: Fred Lennings.

Plaats reactie