Dorpsnieuws

20151109-Fl- plein1969 12VOORKANTAfgelopen week is het hoogste punt van bouwproject Ter Weer bereikt. Vroeger werd dit belangrijke moment gevierd met het zogenaamde “Pannenbier”. De bouwvakkers werden voor het bereiken van deze fase van de bouw getrakteerd door de opdrachtgever. Tegenwoordig bestaat deze traditie blijkbaar niet meer.
Meer foto's:

Het bouwproces verloopt voorspoedig en voor de kerstvakantie zal het dak waterdicht zijn. Na de kerst kan men beginnen met de afbouw van de COOP, de apotheek, de dokterspraktijk en de elf appartementen.

Appartementen

Deze week heb ik contact gehad met Erik van Kessel van de beheersmaatschappij 2TEAM Investments B.V. Die verhuurt de appartementen van bouwproject Ter Weer.
Hij verwacht dat de appartementen in april 2016 worden opgeleverd. De nieuwe bewoners kunnen dan eind april of begin mei hun woning gaan betrekken.
De huurprijzen liggen tussen € 700 en € 800, afhankelijk van het type appartement. Op dit moment zijn 7 appartementen toegewezen aan kandidaten, die zich via de website hebben aangemeld.
De nog resterende 4 appartementen zullen de in de loop van het 1e kwartaal van 2016 worden verdeeld. Er wordt dan zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de kandidaat huurders, zoals ze hebben aangegeven op de website http://www.terweerhd.nl.

Er zullen zo veel mogelijk bewoners uit alle geledingen van Hadee in de appartementen komen wonen. Dat betekent, dat zowel senioren als jongeren, alleenstaanden en meerpersoonshuishoudens een kans krijgen. Gezien de grote belangstelling zal echter een flink aantal gegadigden teleurgesteld worden.
Letterlijk stelt Erik:” Ik ben dan ook hard op zoek naar nieuwe mogelijkheden om binnen het dorp aanvullend aanbod aan betaalbare huurappartementen te creëren, het valt echter niet mee om hier geschikte locaties voor te vinden dus ik kan nog niet aangeven of en wanneer dit gerealiseerd zou kunnen worden”.

Foto’s en tekst: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen