Dorpsnieuws

Aansluiting MiddelrodeDe Milrooijsebrug over de Zuid-Willemsvaart en de N279 bij Middelrode wordt van maandag 4 april tot eind september 2016 afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig voor de verbreding van de provinciale weg N279 tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel. In die periode wordt de bestaande Milrooijsebrug verlengd en wordt een viaduct gebouwd over de nieuw aan te leggen rijbanen van de N279.

Fietsers en autoverkeer die gebruik willen maken van de Milrooijseweg worden omgeleid.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is er bewust voor gekozen om de brug af te sluiten na het Paaspop-weekend. De nieuwe Milrooijsebrug is op maandag 5 september, direct na de zomervakantie, weer beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Eind 2016 is de brug ook weer in gebruik voor het autoverkeer. Dit betekent een behoorlijk lange periode van extra reistijd voor de gebruikers van de brug. Tijdelijke maatregelen als een pontje of een tijdelijke brug zijn onderzocht maar bleken om praktische redenen niet mogelijk.

Omleiding voor fietsers
Fietsers vanuit Middelrode worden vanaf de Kapelstraat omgeleid via de parallelweg van de N279, Heeswijkseweg, Harry Kinnardbrug en Steeg naar Schijndel. Fietsers vanuit Middelrode richting Den Dungen of Sint-Michielsgestel worden vanaf de Kapelstraat omgeleid via de parallelweg van de N279, langs Berlicum over de Dungense brug geleid.

Omleiding voor autoverkeer
De omleiding voor het autoverkeer op de N279 gaat via de Heeswijkseweg, Harry Kinnardbrug en Steeg. Deze omleiding geldt ook voor het verkeer van en naar bedrijventerrein Nieuwe Molenheide.

Meer informatie
Meer informatie over de verbreding van de N279-Noord tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel en de omleidingsroutes is te vinden op www.werkenaann279noord.nl . Op die website zijn ook impressies te zien van de nieuwe N279 en de diverse aansluitingen.

Plaats reactie