Dorpsnieuws

Film 1Feiten en anekdotes versterken beeld jaren 1940/1960
Een speciale werkgroep van Stichting Regiofilmproducties is gestart met het interviewen van streekgenoten, vooral oudere personen, die een verhaal uit
het verleden te vertellen hebben.
Deze verhalen zullen later in dit jaar in beeld en geluid worden opgenomen, op speciale locaties.
Zo worden feiten, verhalen en anekdotes over het einde van de 2e wereldoorlog en de daarop volgende jaren van wederopbouw vastgelegd. Voor nu en later.
 
Ook wordt er door de stichting een lespakket ontwikkeld voor o.a. de basisschoolleerlingen.
Thema’s uit de films zoals vertrouwen, wantrouwen, vluchtelingen en meer zullen worden gebruikt om gebeurtenissen uit de oorlog en later in historisch perspectief te plaatsen. Maar ook om de huidige gebeurtenissen in de wereld die hun sporen in de eigen omgeving achterlaten, te leren begrijpen.
 
De verhalen, bij elkaar gebracht in een film van ongeveer 45 minuten, leveren ook een bijdrage aan de voorstelling van speelfilm (“De ondergrondse vergeet niet…”) en documentaire die in november 2017 gezamenlijk in première zullen gaan.
 
Meer verhalen welkom
De werkgroep verhalenfilm onder leiding van Peter Donkers uit Veghel blijft op zoek naar mensen die hun verhalen willen vertellen, of die iemand anders kennen die iets bijzonders uit de tijd 1940-1965 heeft meegemaakt en daarover kan en wil vertellen. Bent u die persoon? Neem dan s.v.p. contact op via de website www.regiofilmproducties.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Liever bellen? Peter Donkers: 06-54906411.
 
“Wij maken eerst een informeel praatje, zonder camera of recorder” zegt Peter Donkers ter geruststelling. “Pas daarna beslissen we samen of we het verhaal opnemen en uitzenden”.
 
Meer informatie via Ton Lunenburg, voorzitter, 06-22066338
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen