Evenementen

151121-ivdo-sint vkOok dit jaar sliep Sinterklaas weer een nachtje in de bedstee van de museumboerderij. Enkele Pieten en het paard Americo waren er ook. Terwijl Sinterklaas nog sliep en het paard stond uit te rusten in de stal, waren de Pieten al volop aan het werk in de sfeervolle kamer. Meer foto's.

Het ontbijt werd klaargemaakt en de cadeautjes moesten worden gesorteerd. In kleine groepjes mochten de kinderen Sinterklaas wakker maken en hem helpen met aankleden: handschoenen en tabberd aandoen, de mijter opzetten en zijn ring omdoen. Enkele kinderen hielpen met het dragen van de staf. De kinderen werden natuurlijk rijkelijk beloond met pepernoten. Sinterklaas was erg blij met de vele tekeningen die hij kreeg. Geduldig liet hij zich vervolgens samen met de kinderen fotograferen door alle ouders en opa’s en oma’s.


Rondom de boerderij (gelukkig overdekt) waren tal van Pieten-activiteiten voor de kinderen, waarmee een echt Pietendiploma verdiend kon worden. Ook binnen werd volop gespeeld. De kinderen werden verwend met ranja en een snoepzak en de ouders met koffie of thee en wat lekkers. Ook werden de bekende boerderij-pannenkoek en pepernotenbrood gebakken. Het was genieten voor jong én oud!

Tekst en foto's: Irene van den Oord

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen