Evenementen

Logo Harmonie_St_ServaesA.s. zondag, 21 februari , wordt de jaarlijkse voorspeelmiddag van harmonie St. Servaes gehouden. Deze middag kunnen de leerlingen en leden van harmonie en drumband laten horen wat ze in hun mars hebben. Deze middag vindt plaats in verenigingsgebouw “De Muziekfabriek”.

Tijdens de voorspeelmiddag brengen leerlingen individueel of met meerderen een muziekstuk ten gehore, dat samen met de muziekdocent is uitgezocht en geoefend.

We hopen dat het luisteren naar elkaar de muzikanten motiveert tot extra oefenen.

De optredens zullen beoordeeld worden door een vakkundige jury: Arian Deckers (dirigent van de harmonie en de opleidingsorkesten) en Hans van de Moosdijk (leraar slagwerk). Alle deelnemers ontvangen een juryrapport en diploma.

De voorspeelmiddag is tevens de voorronde voor het jaarlijkse Bernhezer solistenconcours. De leerling muzikant bij slagwerkers en de blazers met de hoogste beoordeling mogen harmonie- en slagwerkgroep St. Servaes tijdens het Bernhezer solistenconcours gaan vertegenwoordigen. Behalve de twee winnaars zal nog een derde muzikant met een ‘wildcard’ aan de wedstrijd deel mogen nemen.

Aan het eind van de middag zullen ook het opstap- en het opleidingsorkest optreden alsmede de c-selectie van de slagwerkgroep.

Kortom een middag met een gevarieerd programma van slagwerk, klassiek tot moderne muziek en een grote diversiteit aan instrumenten. Reden genoeg om te komen luisteren!

De voorspeelmiddag start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Locatie: “De Muziekfabriek”, Abdijstraat 53 .

Entree is gratis.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen