Evenementen

Solexrace 2016-1

HEESWIJK: Dit jaar voor de tiende keer: het 24-uurs Solexrace festival op 26, 27 en 28 augustus. Een spectaculair onderdeel van dit drie-daags festival is de Brascross. Vorig jaar konden deelnemers van de Brascross al vanaf vijf jaar oud meedoen op een brommer, motor, quad of grasmaaier.

Dit jaar wordt de Brascross met twee klassen uitgebreid, een autoklasse: de Snevelbokkenklasse zwaar en de Drie en een Quad klasse voor zijspannen en quads.

Brascross: snel & creatief

Solexrace 2016-2De Brascross is niet meer weg te denken tijdens de 24-uurs Solexrace. Deze cross staat gelijk aan spektakel en plezier voor de deelnemers én voor de toeschouwers. De baan gaat over een groot gedeelte van het circuit van MC Heeswijk en een maisplak. Als deelnemer verkleed je je en rijd je mee in één van de zeven verschillende klassen. Je mag meedoen met een crossmotor, brommer, quad, grasmaaier, buggy of ander gemotoriseerd voertuig. In twee van die klassen gaat het niet om snelheid, maar om creativiteit. Wat voor creativiteit bedoelen we dan? Creativiteit zoals je die terugziet in een carnavalsoptocht! De namen Snevelbokkenklasse zwaar en de Snevelbokkenklasse licht zijn dus verklaarbaar, want deze zijn afgeleid van de naam van carnaval in Heeswijk, Dinther en Loosbroek: Snevelbokkenland.

Klassenindeling Brascross:

-Luierklasse 5 t/m 11 jaar

-Snotneusklasse 10 t/m 15 jaar

-Brommercross klasse 16 t/m 103 jaar

-Snevelbokkenklasse licht 16 t/m 103 jaar

-Snevelbokkenklasse zwaar 18 t/m 103 jaar

-Crossklasse 16 t/m 103 jaar

-Drie en een Quad klasse 16 t/m 103 jaar

24-uurs Solexrace

Dit jaar verschijnen er een record aantal solexteams aan de start van de 24-uurs Solexrace. Inmiddels zijn er meer dan 110 inschrijvingen uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Inschrijven kan nog steeds. Ieder team zet zich weer 24 uur 110% in voor KiKa (kinderen kankervrij).

Muziekprogramma

Het 10-jarig jubileum gaat groots gevierd worden. De eerste artiestennamen zijn inmiddels door de organisatie bekend gemaakt. Naast mede-organisator WC Experience, Mental Theo, Snollebollekes, Pap en Pudding en the Dirty Daddies zullen er nog heel veel namen volgen: “Dit is nog maar het topje van de feesttaart”, aldus de organisatie.

Inschrijven en tickets

Meer informatie over inschrijven, reglementen, klassen indeling en entreetickets met voorverkoop voordeel is te vinden op www.24uurssolexrace.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen