Evenementen

Kasteel-Heeswijk-brugOp zondag 10 juli presenteert Kasteel Heeswijk een speciale buitenrondleiding. Samen met ‘kasteeltopist’ Rien de Visser kunt u de levensloop van de lang vergeten oprijlaan van het kasteel naar de Zuid-Willemsvaart leren lezen als een biotoop die krioelt van kasteelleven.

Wat is er allemaal gebeurd met, op en langs deze romantische laan die via bruggen over de slotgracht, een meanderende en een rechtgetrokken Aa van het kasteel naar de Zuid-Willemsvaart voert? Met het opkrikken van de N279 vormt de verweesde oprijlaan binnenkort de hoofdtoegang tot dit Brabants topmonument dat het oudste voor jan en alleman opengestelde oudhedenmuseum van Brabant herbergt.

Onderweg komt doodgewoon naast buitengewoon kasteelleven in het vizier, alledaags naast zeldzaam erfgoed. Een mallejan naast de ‘sjeike’ Mercedes 600 van de laatste baron. Platbodems die in de 16e eeuw natuurstenen aanvoeren voor een kasteelverbouwing en een pachthoeve waar al 500 jaar koeien op stal staan. Populieren voor klompen, wilgen voor manden, eiken voor duurzaam bouwmateriaal en rododendrons voor de sier. Dijken, bruggen, poorten en zeldzaam door de tijd uitgesleten klinkers. De buitenrondleiding door het dynamisch Aadal voert van versteende leeuwen op sokkels tot ijsvogeltjes die zich er net hebben genesteld.

Aanvang: 14.00 uur. Duur: ongeveer 1 uur. Start: binnenplaats Kasteel Heeswijk. Deelname is mogelijk met een geldig entreebewijs van Kasteel Heeswijk, € 10,00 volwassenen, € 6,00 kinderen. (Museumkaarthouders, Brabants Landschap leden, Vrienden en Beschermers hebben gratis toegang).

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen