Evenementen

1415903831PersfotoRacoonTommyNLance2014-768x576De heren van Racoon genieten met volle teugen van hun optredens en dat is te zien en te horen. Ook in de Kersouwe. De band timmert nadrukkelijk aan de weg en scoorde diverse megahits. Programma 17 september 20.00 uur: poort open 21.00 uur: aanvang voorprogramma (info volgt)

plm. 22.30 uur: aanvang concert Racoon

plm. 00.00 : einde concert

aanvang afterparty

Veel fans

Het verhaal van oorspong Zeeuwse band Racoon is bekend. Een compacte samenvatting: talent, succes, tegenslag, comeback, hitmachine en prolongatie. Het leger van Racoon-fans is gemêleerd, enthousiast en omvangrijk. Meer dan tien jaar na dato zorgt Feel Like Flying nog steeds voor een explosie bij elk optreden, terwijl op No Mercy zowel huisvrouwen als groepjes jongeren de heupen losgooien. Maar van een band die zichzelf keer op keer weet te overstijgen, kun je alles verwachten. Racoon laat de echte fans smullen in het theater.

Mondharmonica
Racoon groeit nog steeds. Instrumentaal gezien blijven de bekende ingrediënten aanwezig. De subtiel tokkelende akoestische gitaar van Dennis Huige en zanger Bart van der Weide die zo nu en dan zijn geliefde mondharmonica weer aan de lippen zet. Het is herkenbaar en toch pakkend, een stijl die hun erg goed ligt. De band weet als geen ander een emotie op haar luisteraars over te brengen. Racoon pakt en houdt vast.

Nummer 1 noteringen
Het album All In Good Time kwam maart 2015 binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Het is daarmee de derde nummer 1-notering voor Racoon in de albumlijst. Eerder behaalde de Zeeuwse band de eerste plaats met de albums Liverpool Rain – dat uitkwam in mei 2011 maar pas in juni 2012 de nummer 1-positie wist te behalen – en The Singles Collection uit 2013, dat eveneens binnenkwam op de eerste plaats.

Perfecte popliedje
Het op [PIAS] Recordings uitgebrachte All In Good Time is het zesde studioalbum van Racoon. Op het wederom door Wouter van Belle geproduceerde album staan onder anderen de hit Shoes Of Lighting – dat in 2013 het anthem was voor 3FM Serious Request – en de nieuwe single Brick By Brick. “Tijdens het opnameproces heeft Wouter in onze liedjes deuren geopend waarvan we niet wisten dat ze er waren,” vertelt zanger Bart van der Weide. “Er zitten allerlei extra lagen in deze nummers maar het blijft altijd integer en Racoon. Wij zien het als een volgende stap op weg naar het perfecte popliedje.”

15

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen