Evenementen

Kilsdonkse molenIn samenwerking met De Bakkers Lamers, Museumboerderij en De Kilsdonkse Molen wordt voor de zevende maal op zondag 2 oktober het Oogstfeest ‘ van Akker tot Bakker’ gehouden, van 11.00u tot 18.00u.

Dit jaar wordt er aan het oogstfeest een extra thema toegevoegd. De Bakkers Lamers bakken niet alleen dan het eerste tarwebrood van de nieuwe oogst van eigen bodem en gemalen door De Kilsdonkse Molen, maar je kunt ook ter plekke je eigen maaltijd inkopen bij de standhouders met streekproducten. Te denken aan…vlees, kaas, honing, fruit, groenten, smoothies, eieren en natuurlijk diverse soorten brood. Vervolgens kun je het ‘ maaltje’ laten bereiden op de barbecue en dan kan aan de gezellige lange tafels de versbereide maaltijd gegeten worden.

Maar ook alles is aanwezig voor een heerlijke aangeklede borrel. Onder het genot van een glas wijn, bier of fris, te verkrijgen bij het Bezoekerscentrum, kun je genieten van heerlijke mediterrane broden, kaasplanken en zelfs een ijsje toe.

Voor de gezelligheid wordt er natuurlijk voor ‘ live’ muziek gezorgd. Ook zijn er verschillende oude ambachten en gebruiksvoorwerpen te zien die met het oogsten te maken hebben. Zoals het dorsen, vlegelen en wannen. Ook Siemei uit Veghel zal ons mee terugnemen in de tijd.

Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven zoals graandorsen, huifkarritten, knutselen van een mobiel, de touwslager voor een mooi nieuw springtouw enzovoort.

Ook is er een fietstocht uitgezet van Heesch/Oss naar Heeswijk-Dinther. De tocht is ongeveer 16 km lang en te downloaden van de website van De Bakkers Lamers www.debakkerslamers.nl

Tot zondag 2 oktober van 11u-18u bij de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther.

Toegang is gratis.

Ine Zonneveld
PR-Medewerkster Kilsdonkse Molen

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen