Evenementen

thumbnail WK_Handboogschieten_demoNK Indoor in 2018, 2019 en 2020 tevens in Den Bosch           Tijdens de waarderingsceremonie van het stadsbestuur van ’s-Hertogenbosch aan de Olympische en Paralympische medaillewinnaars, is op gepaste wijze stilgestaan bij de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten in 2019.

Bij dit waarderingsmoment stond de stad samen met tientallen enthousiaste kinderen en sporters stil bij de Olympische en Paralympische prestaties van afgelopen zomer. Onder aanvoering van Olympisch handboogschutter Sjef van den Berg namen de aanwezigen deel aan diverse handboogclinics middenin het stadhuis.

Voor velen was de officiële aftrap van de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten, welke in de zomer van 2019 op de Parade in ’s-Hertogenbosch zullen plaatsvinden, een eerste kennismaking met de handboogsport. Wethouder Sport Jos van Son en organisator Eric Kersten van The Organizing Connection ondertekenden tijdens het waarderingsmoment formeel het organisatiecontract voor het WK Handboogschieten en het WK Handboogschieten voor mensen met een handicap.

Wethouder Van Son is blij met de WK’s in zijn stad: “Om in 2019 het grootste sporttoernooi in Nederland te mogen organiseren is natuurlijk iets om trots op te zijn. Voor de internationale handboogsport, maar ook voor Nederland, is het uniek dat dit evenement voor zowel de validen als gehandicapten is. Als gemeente ’s-Hertogenbosch geven we graag het voorbeeld om deze sporten zo geïntegreerd mogelijk te faciliteren. Dat dragen we ook de komende jaren verder uit.”

Eric Kersten: “Na de toekenning van beide WK’s begin van dit jaar, zijn we natuurlijk blij dat ook de formele handtekeningen gezet zijn. Om tijdens het Olympisch en Paralympisch waarderingsmoment van ’s-Hertogenbosch de aftrap te geven aan de WK’s past daarom erg goed bij de ambities die we met elkaar in 2019 hebben. Deze wereldkampioenschappen moeten een permanente bijdrage gaan leveren aan de Olympische en Paralympische ambities van de Handboogsport in ’s-Hertogenbosch, de Provincie Noord-Brabant en natuurlijk Nederland.”

Sjef van den Berg die tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vierde werd, kon zichtbaar genieten van de aanwezigen die zijn geliefde sport beoefende: “Het is mooi om te zien dat men enthousiast is en enthousiaster wordt van de handboogsport. Ik vind het al jaren het mooiste wat er is, maar om die jongens en meisjes zo bezig te zien vind ik prachtig. Ik geef graag het voorbeeld richting het WK in ’s-Hertogenbosch en hopelijk kan ik me daar kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo het jaar daarna.”

De Nederlandse Handboogbond maakte bij monde van bondscoach Ron van der Hoff tevens bekend dat het NK Indoor in 2018, 2019 én 2020 jaar in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt. Van der Hoff: “Met het WK in 2019 is dit een mooie opstap om ’s-Hertogenbosch kennis te laten maken met onze toptoernooien. We zijn dan ook blij dat we het NK de komende jaren, in het licht van het WK, hier kunnen laten plaatsvinden.”

Tijdens het waarderingsmoment van de stad kreeg handbikester Laura de Vaan een Sportpenning van de stad uitgereikt voor haar prestaties. Zij mag zich in een mooi rijtje scharen van sporters die de Sportpenning in ’s-Hertogenbosch hebben mogen ontvangen. Recent waren dit Lidewij Welten (2016, hockey), Jan van Gent (2014, judo), Wendy Voss-Scheepens (2012, turnvereniging FlikFlak) en Mieke vd Akker-Lathouwers (2012, Hockeyclub ’s-Hertogenbosch).

Ellen van Heesbeen

Bewaren

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda