Evenementen

161119-wvdl-SintMuseumboerderijVOORKANTDe Sint en zijn Pieten zijn nog tot laat aan het werk geweest met het vullen van de vele schoenen, die de kinderen in Hadee gisteravond klaar gezet hebben. Vandaar dat zij vanmorgen uit willen slapen in D’n Herd van de Meierijsche Museumboerderij. Daar is echter niet veel van terecht gekomen…………

Meer foto's:

Om tien uur worden de goedheiligman en drie van zijn pieten verrast door de eerste groep kinderen en hun ouders, die voor deze speciale gelegenheid naar de museumboerderij zijn gegaan. Vooral de drie fraai geklede en geschminkte knechten zijn meteen klaar wakker.

De Sint ligt in de bedstee en hij snurkt gewoon door. Dus roepen de kinderen dat hij wakker moet worden. Met veel moeite komt Sinterklaas uit de bedstee en dan mogen enkele kinderen hem helpen met het aantrekken van zijn rode warme pantoffels. Dat is wel nodig ook, want de vloer in zo’n oude boerderij is echt niet verwarmd. Het slapen in de bedstee heeft Sinterklaas enige rugpijn bezorgd en daarom moeten hij en zijn knechten eerst oefeningen gaan doen. Na de ochtendgymnastiek mogen de kinderen de Sint helpen aankleden. Eerst wil hij zijn handschoenen aan en daarna zijn mantel. Het opzetten van de mijter doet de Sint echter zelf.

Als een klein groepje kinderen samen de Sint zijn zeer zware staf heeft overhandigd, trakteren de pieten de kinderen op allerlei lekkers. Dat is voor deze groep belangstellenden tevens het sein, dat het bezoek afgelopen is. De volgende kinderen staan met hun ouders buiten op hun beurt te wachten.

Na het bezoek aan de Sint in D’n Herd is het feest nog niet afgelopen. Buiten zijn er pietenspelletjes, waar jong en oud graag gebruik van maken.

In de kar schob kun je een pietendiploma halen door onder andere te leren hoe je de staf van de Sint vast moet houden en hoe je pakjes op kunt stapelen. Wanneer je daarna vertrekt, krijg je van Piet natuurlijk ook nog een zak met snoepgoed mee naar huis.

Foto’s: Wim van der Lubbe

Tekst: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen