Evenementen

161126-FL- Piet_in_de_Bieb_VOORKANTOp zaterdagmorgen om kwart over elf zitten ongeveer 25 kinderen in de bibliotheek in Hadee geduldig te wachten op de Voorleespiet. Hun geduld wordt kort daarna beloond, want er stopt een witte auto op Plein 1969.

Ja hoor, een Zwarte Piet met een boek onder zijn arm stapt uit. Ook heeft hij in een van zijn handen een goedgevulde zak met snoepgoed.

Meer Foto's

Even later blijkt dat er ook nog een tweede Piet aangekomen is, maar die durft niet zo goed naar binnen. Hij wordt door zijn collega overgehaald om toch de bibliotheek in te gaan. Zodra hij echter de deur door is, verstopt hij zich achter een boekenkast. Dus zit er niets anders op dan dat de kinderen deze Piet gaan zoeken. De tweede Piet is snel gevonden en wordt door een paar kinderen aan de hand meegenomen naar de voorleesplek. Het voorlezen kan beginnen.

De Zwarte Pieten zouden echter geen echte pieten zijn, als zij niet eerst pepernoten uit gingen delen.

Uiteindelijk pakt de voorleespiet een boek en wil hij in de voorleesstoel gaan zitten. Maar hij heeft pech. Voor hij de kans krijgt zich in deze luie stoel te neer te zetten, heeft de andere Pieterbaas de voorleesstoel ingepikt. Ja, zo gaat het in de Pietenwereld. Dus neemt de Voorleespiet maar een krukje en begint voor te lezen uit ‘Woezel en Pip’…………

Tekst en foto’s: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen