Evenementen

Kasteel Heeswijk_Kerstival_2016Op Tweede Kerstdag opent ‘Het Kasteel van Brabant’ zijn poorten voor vier dagen overdadige kerstsfeer.Tijdens dit Kerstival kunnen de bezoekers genieten van muziek, kerstgeuren en –kleuren en een romantische gedecoreerd kasteel.

De vuurkorven branden en diverse activiteiten luisteren deze dagen op. Het omringende landgoed biedt prachtige winterse wandelroutes.

Op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, wordt het koffieconcert in de Wapenzaal verzorgd door het vocaal ensemble Octocant, onder leiding van Lucas Vis, en is toegankelijk voor alle kasteelbezoekers.

Dinsdag 27 december musiceert het Jeugdorkest van het Filharmonisch Orkest Den Bosch op het kasteel: Muziek voor en door kinderen! Speciale gast is een van de deelnemers het TV Programma ‘SuperKids’: Julia Nefedov. Zij zal verschillende muziekstukjes spelen op de Sautervleugel. Er staan deze middag 2 optredens gepland: 13.30 en 14.30 uur.

Op woensdag 28 december is het middeleeuwse straattheatergezelschap MEST in actie. De meest wonderlijke Kerstrelikwieën zijn te aanschouwen en worden aan de bezoeker verklaard. Mirakels zijn op een middeleeuws kasteel immers doodgewoon….

Donderdag 29 december is de laatste openingsdag van het Kerstival. Nu is het de beurt aan zangers die zich willen presenteren. Het kasteel nodigt zangkoren uit om gratis het Kerstival te bezoeken, op de voorwaarde dat zij binnen het kasteel het publiek verblijden met een uitvoering van een kwartier. Een vleugel is aanwezig, kerstmuziek geniet de voorkeur.

Opgeven kan tot 19 december via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tijdens het Kerstival is de Brasserie op het kasteel geopend. De Brasserie is ook toegankelijk voor wandelaars en fietsers die genieten van de winterse natuur op het Landgoed Heeswijk.

Openingstijden:

Maandag 26 t/m donderdag 29 december 11-17u

Entreeprijs: € 10,00 / kinderen € 6,00

Museumkaart geldig

Bestel kaarten online op www.kasteelheeswijk.com   

Annemieke Bakker

Front office | PR

Aanwezig di|wo|do

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen