Evenementen

Bike my_dYLionsclub Bernheze organiseert dit jaar voor de tweede keer het fietsevenement ‘Bike my Day’ op zaterdag 17 juni aanstaande. De eerste editie van deze fietstoertocht voor het goede doel, leverde afgelopen jaar een cheque op van maar liefst 50.000 euro
voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoomkanker.
Deze mooie opbrengst was het resultaat van een hele zaterdag fietsen door de gemeentes Bernheze, Oss en Landerd waaraan meer dan 60 teams deelnamen.
 
Elk team van 5 personen moest daarvoor in estafettevorm 400 kilometer wegtrappen. Villa Joep was het eerste goede doel dat de serviceclub Lions Bernheze voor het nieuwe evenement had uitgekozen. Het enorme succes van de eerste editie van het evenement maakt een vervolg onvermijdelijk. “En dat vervolg komt er dus, ook dit jaar weer in juni”, laat medeorganisator Ton Willemse namens de Lions weten. “Op zaterdag 17 juni 2017 is het de vraag hoeveel rondes van 11 km deze teams gaan rijden in een tijdsbestek van 11 uur”.
 
Villa Joep is volgens Willemse een heel bewuste keuze. “Het fonds is opgericht door de ouders van Joep. Hij was één van de kinderen die in 2002 werd gediagnosticeerd met neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks krijgen zo’n 25 kinderen deze diagnose. Zijn overlevingskansen werden niet hoger geschat dan 20 procent”. Joep was op dat moment 3,5 jaar oud. Na een zware strijd die hij moedig heeft doorstaan, overleed hij uiteindelijk op 4,5 jarige leeftijd. Willemse vertelt dat zijn ouders hierbij de belofte maakten aan Joep om het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Zo ontstond Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker wat 100% van de opbrengsten besteed aan onderzoek.
 
Vorig jaar loste Erik Dekker het startschot van Bike My Day in Heesch.
De editie van 2017 zal plaatsvinden bij Hotel-restaurant De Leijgraaf in Heeswijk-Dinther. Wie dit jaar het startschot gaat lossen wordt later bekend gemaakt. Zowel vriendenteams als bedrijventeams kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.bikemyday.nl .
 
foto: Jan Gabriëls
Plaats reactie