Evenementen

download 2
Koningsdag start, om 9.30 uur, met een koningsviering in de Sint Servatiuskerk in Dinther met medewerking van harmonie Sint Servaes en het gilde Sint Barbara.
 
Aansluitend aan de viering zullen om 10 uur vanaf beide kerkpleinen de harmonie, fanfare en gildes samen met veel kinderen en hun versierde (loop)fietsen, bolderkarren en buggy’s in optocht naar het marktplein vertrekken. Daar zal om 10.30 uur de aubade plaatsvinden. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens zijne Majesteit de Koning, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en harmonie zullen een aantal marsen, waaronder het Wilhelmus, spelen. De gilden zullen een vendelgroet brengen. Waarna de kinderen die hun fiets hebben versierd een klein cadeautje uit mogen zoeken.
 
Het middagprogramma van Koningsdag vindt zoals afgelopen jaren plaats op en om Plein 1969. Voor jong en oud is tussen 13.30 en 17.00 uur veel te beleven. Op het marktplein is het ‘Oranje’ attractiepark geopend. Voor alle kinderen zijn er leuke spelletjes en springkussens!
Basisschoolkinderen uit Heeswijk-Dinther kunnen speelgoed/ spulletjes waar ze zelf op uitgekeken zijn verkopen op de kinderspullenmarkt.
Dit alles is te horen en te zien vanaf het terras, waar het goed toeven zal zijn!
 
Voor alle bewoners van Laverhof zal duo JEB optreden. Dit duo brengt ’s middags vanaf 14.30 uur in de Tuinzaal van Cunera Nederlandstalige meezingers.
 
Natuurlijk ontbreekt de fietstocht niet. Er is een fietstocht van bijna 35 km uitgezet. Onderweg is er een post waar de fietsers voorzien worden van een drankje. Start en inschrijving tussen 13.30 en 14.30 uur op het feestterrein nabij de bibliotheek.
 
Het Oranje Comité Heeswijk-Dinther wenst u allen een fijne Koningsdag toe!
 
 
Plaats reactie