Evenementen

20170910 PK MMB OMD VOORKANTTer voorbereiding van deze dag is door de vrijwilligers veel werk verricht. Kramen moesten gezet worden en de bakoven moest al vroeg in gereedheid worden gebracht.

Meer foto's.

 

Er waren voor het eerst potjes jam ingemaakt, een eigen kruidenbitter genaamd Cunera Slûkske werd op de markt gebracht en nestkastjes met een verrassende inhoud werden verkocht. Natuurlijk werd er ook weer eigen vloerbrood met meel van de molen verkocht en konden er weer pannenkoeken (ofwel struif) gegeten worden.

Frans van Grinsven van de “Albertusstal” uit Loosbroek was er met geiten, konijnen, kuikens, ganzen  en jonge mini-varkens. Daar had natuurlijk de jeugd veel belangstelling voor. Ook was er voor de jeugd nog de mogelijkheid om pony te rijden.

Ingrid v.d. Boom liet de jeugd speksteen bewerken, het fotohokje was er, de imker Peter v.d. Pol verkocht er honing en aanverwante artikelen, een turfsteker was aanwezig, Anny v.d. Boom uit Loosbroek met de Brabantse muts, Joke Bongenaar met kantklossen, Jo v.d. Berg met zijn vele soorten bonenzaden en tenslotte was er nog even een schaapsscheerder aan het werk.

De middag werd opgeluisterd door het zangkoor de “Borrelnoten” met begeleiding van accordeonist Wim Smits en gitarist Kees de Vreede. Daarnaast speelde Anneke van Lankveld op haar accordeon.

Ondanks het mooie weer viel het bezoek wat tegen. Maar er was dan ook van alles te doen zowel op de Abdij, de Kilsdonkse molen als op het kasteel.

Tekst: Peter Kriele      

Foto’s : Corrie van der Heijden, Fred Lennings en Peter Kriele

Plaats reactie