Evenementen

Sint in museumboerderijBen je op zoek naar een kleinschalig Sinterklaasfeest met aandacht voor ELK kind, dan ben je bij de Meierijsche Museumboerderij, op zondag 2 december, aan het juiste adres. Schrijf je in voor ons leuke, gezellig Brabantse feestje…..
Je mag Amerigo, die op stal staat, knuffelen, Sinterklaas, die in de bedstee ligt te slapen, wakker komen maken en helpen met zijn ochtendactiviteiten. Zijn mantel omdoen, ring aanreiken, staf vasthouden en mijter opzetten.
En je doet natuurlijk mee als de Sint en de Pieten aan de ochtendgymnastiek beginnen. Al die tijd verwarmt een knapperend houtvuur de eeuwenoude boerderij en overal in den herd (=huiskamer) zie je cadeaus liggen. Sinterklaas en de Pieten kletsen gezellig met je !
 
En dan is het tijd om, net als de Pieten, naar het P.O.C . (Pieten Opleiding Centrum) te gaan. Daar, binnen en buiten, wachten allerlei behendigheidsspelletjes. Als je goed hebt gespeeld, krijg je een glaasje ranja, een snoepzak en een echt : “PIETENDIPLOMA”. ( Grote mensen krijgen een kopje koffie of thee met speculaas.). De museumbakkers hebben ondertussen heerlijk, speciaal “pepernotenbrood” gebakken. Die broden zijn te koop, net als de heerlijke “ boerderij pannenkoeken “.
 
Tip van Amerigo: neem een lekkere winterwortel voor mij mee !
TIP van de boerderij voor alle opa’s en oma’s……dit feestje is uitstekend te combineren met het “uithalen van de klomp” bij opa en oma !! Kom eerst naar ons, Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther, en neem de kleinkinderen daarna gezellig mee ……. Sinterklaas is nu toch in de buurt……
 
Omdat we het kleinschalig willen houden is reserveren van te voren VERPLICHT. Dat kan van donderdag 1 november tot en met vrijdag 30 november, 18.00 uur.
Wees er snel bij, want VOL = VOL !
 
De WEKTIJDEN zijn: 10.00 uur ( is VOL) / 10.25 / 10.50 / 11.15 / 11.40 / 12.05/ 12.50 / 13.15 / 13.40 /
 
Schrijf je in d.m.v. een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin:
  1. Wij komen Sinterklaas wakker maken op zondag 2 december.
  2. Namen van alle deelnemers. Van de kinderen svp de leeftijd vermelden
  3. De gewenste wek tijd. (noot: als de gewenste groep volgeboekt is, stellen wij een andere tijd voor)
Onze reactie:
  1. We sturen je een retourmail met het bewijs van reservering. Ook sturen we een kleurplaat die je, tot 28 november, in de brievenbus van het museum (Meerstraat 28) mag stoppen. Zet op die tekening, je naam+ leeftijd. Opsturen naar Postbus 2 5473ZG in Heeswijk-Dinther mag ook. We hangen je tekening op als versiering, speciaal voor Sint en Piet!
  2. Print het “reserveringsbewijs” uit en breng het mee naar het museum. Laat het daar zien. ( helaas zonder reservering geen toegang! )
  3. Betaal met pinpas of contant aan de kassa. Tot 1 jaar gratis, vanaf 1 jaar €4,- per persoon. Bij betaling ontvang je p.p. een consumptiebon.
WELKOM….
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda