Evenementen

FB 9Niemand minder dan Frank Boeijen verzorgde op vrijdag 14 augustus, voor een select aantal geluksvogels, het “NPO Radio 5 Vakantieconcert”. Je kon voor dit concert geen kaarten kopen, maar alleen winnen via NPO Radio 5 of De Kersouwe.

Frank Boeijen trad twee keer op deze mooie zomeravond en het concert was live te beluisteren op de radio.

De zanger, die daarnaast ook dichter, componist en muzikant is, komt uit Nijmegen en treedt al meer dan 40 jaar op. In de jaren 80 scoort hij met zijn band veel hits. Aan het begin van de jaren 90 gaat Frank Boeijen solo verder en in 1991 verschijnt zijn eerste soloalbum. Sinds die tijd zijn er nog vele andere platen met zijn naam erop verschenen. Naast soloplaten maakt Boeijen ook albums met andere artiesten. 

Bij aankomst in het theater lagen er voor alle aanwezigen dekentjes en lampjes klaar als gift van NPO Radio 5. Toen was het tijd om te starten, tijd voor muziek !

Frank en zijn bandleden hadden er zin in. De warme, mooie en tekstueel sterke liedjes wisselden elkaar af met gedichten die Frank Boeijen zelf, door de jaren heen, geschreven heeft. Zo was er onder andere een ode aan Liesbeth List en werd duidelijk dat bepaalde liedjes van lang geleden ook nu nog heel actueel zijn, maar soms een heel andere betekenis hebben gekregen. Denk hierbij aan “Kontakt” , maar ook aan “Zwart wit”.

Klik hier voor foto's.

De muzikanten speelden vol overgave, met als resultaat dat er een bordje (ter decoratie als achtergrond) van Radio 5 naar beneden kwam. Een medewerker van de radio dacht dat ongemerkt wel even vast kunnen te boren tijdens het concert, maar dat liet Frank niet zonder grap voorbij gaan, evenals over de drone die voor TV opnames maakte.

De sfeer zat er goed in, ondanks dat er vanwege de Coronamaatregelen eigenlijk niet echt flink meegezongen mocht worden. Na afloop van het concert was er nog een gezellige afterparty.

Het was een heerlijke avond in een sfeervolle Kersouwe.

Op vrijdag 21 augustus is de TV registratie van dit concert om 19.15u op NPO 2 extra te zien.

Tekst en foto's: Linda van Driel

Plaats reactie