Verslagen

Lucifer, een eigentijdse voorstelling die prikkelt en vermaakt

LuciferDe première van Lucifer, een voorstelling over hedendaagse dilemma’s van Theatergroep de Kersouwe beleefde zondag 12 augustus een zeer geslaagde première. De theaterproductie, speciaal geschreven voor Natuurtheater de Kersouwe door de talentvolle schrijver Lucas de Waard, viel bij de enthousiaste toeschouwers overduidelijk in de smaak.

Geslaagd solistenconcours

prijs 2Leerlingen van Koninklijke Fanfare St. Willibrord uit Heeswijk hebben zondagochtend, 28 januari, in CC Bernrode hun muzikale kwaliteiten laten horen tijdens het intern solistenconcours.

Romeinen op Landgoed

image001Romeinenweken in de meivakantie op Kasteel Heeswijk!
Bij Kasteel Heeswijk is een boerderij uit de Romeinse tijd teruggevonden. Hoe er werd geleefd, zie je terug in een foto-expositie in de kasteeltuin.

‘Samen drinken uit de bron’

fijen-dekorte2-800x483‘Laten we weer gezamenlijk drinken uit de bron van de Schrift.’ Zo sprak mgr. Gerard de Korte afgelopen donderdag in Heeswijk. Op uitnodiging van de Adbij van Berne interviewde beroepskatholiek Leo Fijen,

Driedaags festival Mystical Fantasy Fair

Djembégroep Dabar tijdens de Mystical Fantasy FairAfgelopen week was er al begonnen met het bouwen van tenten , ’n tipi, een vuurplaats enz. op het terrein van Hoeve Weltevreden van Wilhelm en Femke vd Wijgert voor dit groots opgezette festival. De openingsdag begon goed, maar aan het einde van de middag vielen de eerste pittige regenbuien. Wij troffen het in de avond dan ook iets minder goed om alle activiteiten te zien. Bij binnenkomst kregen wij een wensvlaggetje om een wens op te schrijven en die dan op te hangen aan een van de lijnen. Zo kan onze wens alle dagen van de fair door de wind worden meegenomen naar die of datgene waarvoor de wens bedoeld is.

Boekpresentatie in Boekhandel Berne

Hein Stufkens bij de presentatie van zijn nieuwe boekVanmiddag om half twee vond de boekuitreiking van het nieuwe boek van Hein Stufkens plaats, getiteld 'Spiritualiteit, voeding voor de ziel'. Geïnteresseerden werden om half twee in de Norbertuszaal van de Abdij ontvangen, waar voor iedereen een kop koffie of thee klaar stond.