kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Maandag 2 Oktober 1944

's Morgans vrij rustig. Iemand die vanuit Den Bosch door de vijandelijke linies is gekomen, zegt dat Den Bosch en Vught beschoten worden.

Den hoofdweg tot Berlicum toe is vrij maar in de omgeving liggen nog Duitsers. Mijn ouders zijn vanmorgen weer naar huis gekomen. Vader maakt het vrij goed. Mijn broer en zijn gezin komen en blijven voorlopig bij ons, tot dat het huis van mijn broer weer wat hersteld is.

Ik ga echter weer naar de schuilkelder terug, want ik voel het thuis nog niet veilig. Om ongeveer 3 in den n.m. de helpende hand geboden bij het zinken van Henrika Nouwens die aan hare verwondingen was overleden. Kist mede gedragen van de kar naar de kerkhof waar de absoute werd verricht door den weleerwaarden Heer Veerman van de Abdij. Bij het zinken waren tegenwoordig enkele familieleden van Henrika Nouwens en haar verloofde.

Na afloop weer even naar huis. In de omgeving van ons huis werkt het zware Engelsche geschut; men kan de granaten hooren huilen. Ongelukkig de mensen waar ze terecht komen. Men zegt dat er omstreeks 's middags nog Duitse granaten zijn gevallen op Beugt en bij van Rosmalen Hommelse Brug.

Ik ga weer naar de schuilkelder toe om daar te blijven overnachten. Mijn ouders en mijn broer met zijn gezin blijven bij ons thuis overnachten.

Plaats reactie