kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Woensdag 11 oktober 1944

In de nacht van dinsdag op woensdag is het zware geschut druk in werking.

In Dinther of Heeswijk zijn toch vermoedelijk geen granaten ingeslagen. 's Morgens even naar huis geweest. Vader en zuster kwamen ook even thuis. Er moeten parachutisten zijn geland bij Bergen op Zoom. De pot verschaft vandaag heerlijke wortelenstamp. In de namiddag in de boterkamer nog drie vaten boter overgepakt.

Tegen den avond gaan 400 Engelsche soldaten de Laverdonk in. Ook achter de fabriek graven zich enkele soldaten in. Misschien om een nieuwe aanval te ondernemen over het kanaal waar de Duitsers nog liggen. Misschien ook dat de Duitsers nog een aanval willen wagen om over het kanaal te komen. We zullen maar afwachten wat er gaat gebeuren. In de verte wordt zwaar geschoten. Ook hoort men tankgeschut en mitrailleurvuur in de richting van het kanaal.

Iemand die juist uit het dorp komt, zegt dat Cornelis van Beekveld gewond is door een kogel in zijn achterwerk. Het is echter niet van ernstige aard. Van Beekveld vertoefde op het ogenblik van de verwonding in de buurt van de Dintherse kerk. Vermoedelijk een verdwaalde kogel.

Den Eerwaarden Heer Kempenaars van de Abdij bracht juist een bezoek aan de schuilkelder hier, en bezoekt ook vrouw Verkuilen die al een drietal dagen ziek is en steeds in de schuilkelder te bed ligt.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app