kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Zaterdag 28 Oktober 1944

In de nacht van Vrijdag op Zaterdag is er druk geschoten in de richting 's-Hertogenbosch. 's Morgens ben ik naar de fabriek gegaan.

De melkaanvoer is iets meer dan Donderdag. Volgens Officieel bericht is Den Bosch nog niet helemaal vrij, er zitten nog enkele verzetnesten. In en om Den Bosch zijn 3000 Duitsche krijgsgevangenen gemaakt. Tilburg is bevrijd.
De Geallieerde legers zitten 10 KM van Breda. In ‘s-Hertogenbosch is de voedselvoorziening zeer schaars. Hulp is direct noodig. Volgens ik hoor is de St. Janskerk zeer gering beschadigd. Het is hier op den dag vrij druk van Militair verkeer.

Men zegt dat Himmeler is doodgeschoten. Himmeler is een van de leiders van het Nazi-Regiem in Duitsland. Hij zou in Boekarest zijn doodgeschoten. Er hebben zich hier in Dinther drie inwoners opgegeven (vrijwillig) voor de Stoottroepen Binnenlandsche strijdkrachten.

b.a. Cemil Boutens, Jo v. Roessel (gehuwd) en Gerard Bartten. Bosthe is al reeds drie weken in Eindhoven. De andere worden voorlopig in Veghel afgericht. Wat nu juist hun taak zal worden weet ik niet en vermoedelijk weten deze mensen het zelf ook nog niet. Na werktijd, van 5-7 uur, een bezoek gebracht aan Marie. Gisteren avond is in Heeswijk een boerderij afgebrand van M. v.d. Voort, door de benzine in een petroleumlamp in brand vloog. Een dochter van v. Voort liep ernstige brandwonden op en is een paar dagen later aan de verwondingen overleden. Zie verder Politienieuws Officieel Orgaan No. 12.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app