kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Woensdag 6 December 1944

Vandaag is het St. Nicolaas. De kleine kindertjes zijn vanmorgen overal vroeg uit de veren, om te zien of St.Nicolaas een cadeautje heeft gebracht.

Het is vandaag werkelijk feest voor de kinderen. Alle Vaders en Moeders hebben ondanks de geweldige moeilijkheden die er in deze dagen van de invasie zijn toch het een en ander stukje speelgoed weten te bemachtigen voor hunne kleintjes.

Om elf uur v.m. komt St. Nicolaas aan op den Dolfert te Dinther en wordt daar door honderden kinderen afgehaald en toegezongen. St.Nicolaas is gezeten in een prachtig rijtuig. Naast hem zitten zijn drie zwarte knechten.

Dan trekt St. Nicolaas vergezeld van alle schoolkinderen uit Dinther en Heeswijk naar ons Raadhuis, waar Burgemeester van den Veerdonk en oud Raadsleden en leden van de verzetsbeweging uit Dinther tegenwoordig zijn. Er worden hartelijke woorden gesproken door St.Nicolaas en de Burgemeester tot de kinderen. De kinderen zingen allemaal een St. Nicolaas lied onder leiding van een zijner zwarte knechten.

Dan gaat St. Nicolaas weer verder naar Heeswijk. Waar ‘s middags om twee uur in de zaal van het Gymnasium een tractatie wordt gegeven aan alle kinderen van Dinther en Heeswijk. Ook Moeders of begeleiders mogen mede komen. De kinderen werden getracteerd op chocolade met krentenbollen en broodjes met ham en nog wat suikergoed. Er was ook muziek en film. Canadeezen die in Heeswijk liggen luisterde het feest op met vroolijke muziek. Het was een werkelijke mooie dag voor de kinderen van Dinther en Heeswijk.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app