Redactioneel

16-11-4-PK-Renovatie Willebrordstraat_en_Anton_Coolenstraat-VIERKANT-9Langzamerhand komt er zicht op een eindresultaat. De route A.Coolenstraat, Willebrordstraat met de verbinding naar de Anton Derkinderenstraat is klaar.

Het laatste gedeelte van de Willebrordstraat (tot de Balledonk) is nu aan de beurt.

Meer foto's.

Alle bewoners kunnen worden aangesloten op het nieuw aangelegde regenwaterriool. Zij krijgen daarvoor 250,- van de gemeente. Ze kunnen dat werk uitbesteden of zelf uitvoeren. Ze koppelen dan af van het vuilwaterriool. Ook kunnen ze het water in eigen tuin of ton laten lopen; dan krijgt men 50,- van de gemeente. Helaas is de animo daarvoor erg klein. Blijkbaar wil men de eigen tuin niet overhoop halen. Het gevolg is wel dat bij zware regenval het riool overbelast kan raken en de straten onder lopen.

Het afgekoppelde regenwater gaat uiteindelijk naar een al bestaande regenwaterafvoer in de Mgr. van Oorschotstraat (aangelegd in 2010) en vandaar ondergronds - ter hoogte van de handelaar in 2e hands auto’s - naar het open water van de Aa.

Om te voorkomen dat de wortels van de nieuw te plaatsen bomen de bestrating omhoog drukken worden - op proef - kunststof kratten geplaatst waar de wortels in kunnen groeien. Daar wordt dan weer een wortelscherm bovenop gelegd. Zo hoopt men dit probleem te voorkomen.

Vanzelfsprekend is er nogal wat overlast door het werkverkeer en het trillingswerk voor het aanstraten. Maar volgens de gemeente zijn we daar op 25 november van af, dan is het werk klaar.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Reacties   
+2 #1 Rien Dortmans 08-11-2016 14:09
Als straks alles klaar is, en aangeplant hebben wij weer een mooie omgeving. Wel wat hinder ondervonden,maar ja daar kunnen de mensen van Langenhuizen niks aan doen. Hulde voor deze harde werkers in diverse weersomstandigheden ! Komt goed !
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen