Redactioneel

180628 wvdl Grandcafe op het plein15VOORKANTOmdat Halte 5 op de huidige locatie zo langzamerhand uit zijn jasje groeide, namen Marco Verkuijlen, zijn vrouw Monique en Peggy als mede eigenaar in 2016 de beslissing om uit te zien naar een nieuwe ruime locatie. In overleg met de gemeente was het al snel duidelijk dat plein 1969 voor hen een uitstekende locatie zou kunnen zijn.

Een cafetaria, een lunchroom en een Grand Café was het plan. Met een grote kelder voor opslag van voorraden, meubilair etc., en als werkruimte.

Meer foto's

Begin dit jaar kon de bouw eindelijk van start gaan. Wel hebben Marco,  Monique en Peggy hun plannen nogal ingrijpend moeten veranderen. De kelder onder de nieuwbouw moest vervallen en dus moest er extra ruimte worden gezocht bovengronds op dezelfde vierkante meters.  Dat ze het plan van een Grand Café moesten laten varen was wel de belangrijkste beslissing. Het horeca complex, dat nu  bijna afgebouwd is, bestaat uit een  lunch/eetcafé, een cafetaria, en een gezellige bar.

De voorpui van het pand bestaat uit een glazen wand die bij mooi weer in zijn geheel geopend kan worden. De cafetaria bevindt zich links, het lunch/eetcafé in het midden en de bar rechtsvoor. De cafetaria is van de overige ruimtes afgesloten. De glazen wand tussen de bar en het eetcafé kan zo nodig worden geopend.

De cafetaria zal binnen 20 zitplaatsen hebben en op het terras is ook nog eens ruimte voor 20 zitplaatsen.  Het lunch/eetcafé heeft binnen 40 zitplaatsen en 30 zitplaatsen buiten en de bar wordt ingericht met hoge tafels en 20 zitplaatsen binnen en 30 zitplaatsen buiten.

Naast de bouw, waar Marco met heel veel plezier iedere dag aanwezig is, hebben Marco, Monique en Peggy  nu nog veel meer  werk op hun bordje.  Om maar een paar dingen te noemen: nieuw personeel, nieuwe apparatuur, menukaarten, personeelskleding en zo gaat het maar door. Halte 5 draait natuurlijk nog door en Marco heeft daarnaast ook nog zijn bezigheden als dj (al 35 jaar) die aandacht vergen.

In of vlak na de bouwvak hoopt men te gaan proefdraaien. Daarna zal de officiële opening plaatsvinden waarbij ook de nieuwe naam bekend gemaakt zal worden.

Om de druk op het personeel niet te hoog te laten oplopen, is er de overweging om in fases open  te gaan. Eerst de cafetaria, dan de lunchroom/eetcafé en op het laatst de bar. Voorlopig zal de bar alleen geopend zijn op vrijdag, zaterdag en zondag.

Marco is ook enthousiast over de plannen voor de verdere renovatie en aankleding van het plein. Hij hoopt dat deze nog dit jaar gerealiseerd kunnen worden. Dan is het “plaatje” compleet en heeft HaDee het plein waar het al zo lang over heeft gegaan.

Hij verwacht veel aanloop van de lokale bevolking en denkt dat ook passanten veel gebruik zullen maken van deze unieke locatie.

Tekst: Harry Mikkers
Foto’s: Wim van der Lubbe

Reacties   
+2 #1 Rien Dortmans 12-07-2018 11:17
Geweldig initiatief ! Eindelijk ook weer een horeca accommodatie erbij ! Er is toch al zo verrekte weinig te doen in H-D. Monique-Peggy en Marco succes met jullie prachtige accommodatie !
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen