Redactioneel

180821 jvdb Schakenraad 02In de openbare ruimten van de Laverhof hangen vanaf 21 augustus tot 3 december 2018 werken in diverse verschillende stijlen van Joke Schakenraad.

180821 jvdb Schakenraad 03Aquarellen
Van aquarel wordt wel gezegd dat het de moeilijkste schildertechniek is en dat klopt ook, want je kunt er bij een foutje niet overheen schilderen. Bovendien moet je van te voren al weten welke delen wit of licht moeten blijven. Je kunt dat later niet meer corrigeren. Ga er maar gerust van uit dat, voordat je over je werk tevreden bent, er al een paar mislukkelingen in de prullenbak liggen.
 

180821 jvdb Schakenraad 04Acryl
Acrylverf is een bijzonder populaire verfsoort die door veel schilders wordt gebruikt. De voornaamste reden hiervoor is de snelle droogtijd. Je hoeft geen dagen of weken te wachten totdat je kunstwerk droog is, want je schilderij is vrijwel direct weer overschilderbaar. De uitstraling van de kleuren worden mooier en mooier naarmate er meer verflagen over elkaar aangebracht worden. Je kunt dus blijven experimenteren met acrylverf.

180821 jvdb Schakenraad 01Pointillisme
Het pointillisme is een schildertechniek die vooral aan het eind van de negentiende eeuw werd beoefend. Ze wordt getypeerd door het gebruik van stippen die ongemengd op het doek worden geplaatst. Doel is vooral het licht te accentueren op basis van een analyse van de kleuren. De bekendste Nederlandse kunstschilders van het pointillisme zijn Vincent van Gogh en Jan Toorop. Zij schilderden een korte periode in de pointillistische stijl. Ook deze stijl is te bewonderen.
 
Tekst: Joke Schakenraad
Foto’s: Jan van den Bosch
Reacties   
+1 #2 Anja van de Ven 23-08-2018 19:24
Mooi hoor :)
Citeer
+2 #1 Anita de Visser 22-08-2018 17:14
:D :-) Mooi stukje joke.
Ze schilders mooi, zelf óók 2 werken van haar binnen hangen. Érg blij mee :-)
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen