Redactioneel

190616 PK Toertocht De Kachelders 8Zondag 16 juni vond de geheel vernieuwde toertocht van TWC De Kachelders plaats.
Deze keer werd gestart vanaf het proeflokaal van de Abdij van Berne. Zij hebben de benodigde faciliteiten en stelden bierpakketten beschikbaar voor de gratis loterij. Meer foto's. 
 
Op deze manier zijn er enkele unieke aspecten aan deze tour toegevoegd. De route was volledig uitgepijld en ging over de afstanden van 75 of 100 km met als pauzeplaats De Heksenboom in Sint Anthonis. 
Veel groepen uit de omgeving deden mee, maar ook de individuele fietser kwam naar de Abdij in Heeswijk. Vooral tussen 8.30 en 9.00 uur kwamen de meeste rijders aan de start.
De bedoeling was dat men door de bekende Abdijpoort uit 1934 naar buiten reed.
Maar dat liep jammer genoeg niet geheel naar wens.
Toch lukte het de fotograaf ook daar enkele opnamen van te maken.
De tocht was een groot succes mede door het grote aantal van 290 enthousiaste deelnemers en het weer dat geweldig meewerkte.
Ook de ALS op weg stichting had een goede opbrengst
Na afloop vloeide het Berne Abdijbier rijkelijk.
 
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele
 
Reacties   
+1 #1 Jorrit Vermeulen 17-06-2019 12:28
Beste Hadeejer, ik ben van de toertochtcommissie. De tocht was een groot succes. Dank voor de publicatie. Jammer dat de fotograaf een korte momentopname had van de eerste paar rijders en daarop het onderschrift zo schrijft alsof het amateuristisch was. We hadden 290 zeer enthousiaste rijders aan de start gehad (spits kwam tussen 8.30 en 9.00). Het Berne Abdijbier vloeide na afloop rijkelijk. Het was een groot succes. Ook de ALS op weg stichting had een goede opbrengst. Jammer dat een paar eerste rijders eigenwijs waren om de kortste route te nemen en niet de pijlen en de GPS te volgen. Wellicht kunt u uw bericht nog aanpassen. Volgend jaar bouwen we verder op dit succes van deze eerste editie.Groet Jorrit
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen