Redactioneel

200527 jw KippenOntmoetingstuin 1Eindelijk was het dan zo ver. Youri,  zoon van melkveehouder Jan van den Hurk, en hun stagiaire Nick leverden woensdagmorgen 5 kippen af bij de ontmoetingstuin. Het overdadige onkruid dat tegen de gevel van het aangrenzende gebouw van I-Meet woekert, was al lang een doorn in het oog van de vrijwilligers in de ontmoetingstuin. 

Kippen zouden uitkomst moeten brengen en het onkruid tot redelijke proporties terugbrengen.

Met de hand
Het was echt niet meer met de hand bij te houden, volgens Peter van Deursen. Men ging aan de slag, zette een omheining neer en Peter bouwde een kippenren. De kippen werden in het hok gezet en na enkele minuten bereikten ze via een ingenieus geconstrueerde trap al snel de onkruid- brandhaard, en deden zich te goed aan een overvloed aan brandnetels en distels.  Meer foto's.

Achter CC Servaes:Yoga
De ontmoetingstuin tuin ligt wat verborgen links van de St Servatiuskerk, achter CC Servaes en het knekelhuisje. Woensdagavond en donderdagochtend verzorgt Sjan Adam er Yogalessen op het grasveld.

En Iedere woensdag- en zaterdagochtend is iedereen welkom voor een ontmoeting, een rondgang door de biologische groententuin , en een kopje koffie.

Tekst en fotografie Jacques Worms

 

Reacties   
+1 #1 Wim 27-05-2020 20:10
Weer een fantastische ontwikkeling in die prachtige tuin
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen