Redactioneel

230531 PG Avondvierdaagse 12Van dinsdag 30 mei tot vrijdag 2 juni kun je meedoen met de wandel4daagse Heeswijk-Dinther. Op dinsdag dus de eerste dag, startten we bij het Avesteijn terrein. Meteen al een goede opkomst, er deden maar liefst 525 kinderen, ouders, opa’s en oma’s mee, je kon voor de 3 en de 5 kilometer gaan en de 10 kilometer voor de actieve wandelaars.

Ik vraag Esther van Helvoort, van de werkgroep Stichting Ranja, hoe dit evenement is ontstaan. Esther: "Het idee ontstond eigenlijk al in de coronatijd, we waren op zoek naar een nieuwe activiteit, ook omdat de Roefeldag niet meer bestaat. (kinderen konden dan naar bedrijven om te snuffelen of het iets voor hun zou zijn). In het verleden was er hier ook een wandelclub maar die is opgeheven." De dames, Esther van Helvoort, Martine de Groene, Noortje Krol, Yvette de Mol en Dieuwke van Boxtel van Stichting Ranja kwamen op het idee om een wandel4daagse in Heeswijk-Dinther te organiseren. Ze zochten contact met de scholen, met verenigingen en mensen die als vrijwilliger ingezet kunnen worden.

Klik hier voor foto's.

Het moet een gezellige happening worden, met iets lekkers onderweg, muziek, maar ook veilige oversteekplaatsen en dan gaat het lukken, deze dag in ieder geval wel! Morgen weer een nieuwe.

Verslag slotdag

Samen met mijn kleindochters Anna en Sofia en hun mama kom ik aan bij VV Heeswijk waar de warming-up al in volle gang is. Dit is de laatste dag van de wandel4daagse. Ik tref Noortje Krol, een van de dames die het mede georganiseerd heeft. Ik vraag haar hoe het verlopen is tot nu toe. "We zijn heel tevreden zegt ze,  maar er zijn altijd verbeterpunten, we evalueren elke dag gezamenlijk en daar leren we ook van. Maar we krijgen enthousiaste reacties", lacht ze. "De kinderen die meedoen kunnen het goed aan en straks krijgen ze allemaal een verrassing’’.

Feest op het plein 1969

Iedereen wordt feestelijk verwelkomd en krijgt een prachtige donkerrode pioenroos, een medaille en een bon voor ranja. Dit alles is gesponsord door de plaatselijke ondernemers, ook de versnaperingen onderweg, zoals fruit en drinken. 
Er is een DJ die voor gezellige muziek zorgt, de kinderen kunnen op het podium dansen op muziek van K3, er is een snoepkraam, een springkussen, er kan een foto gemaakt worden in het fotohoekje.
Met medewerking van de vele vrijwilligers was dit een supergezellige afsluiting van vier dagen wandelen!

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s dag 1 tot en met 4: Peter Geubbels 

Reacties   
+1 #1 Chris 11-06-2023 18:17
Mooie foto’s Peter.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen