Redactioneel

240630 rva harmonie17Op zondagavond 30 juni werd het seizoen van Muziekvereniging Servaes traditioneel afgesloten met het zomeravondconcert. Bij de Muziekfabriek, op het achterterrein van de abdij, presenteerden de verschillende orkesten van de vereniging zich.

Van de jongste leden op blokfluit, beatring of boomwhacker, tot de ervaren muzikanten op bariton, bongo of bas. Een afwisselend programma met voor elk wat wils.

Het programma begon met de jongste leden onder leiding van Arian Deckers. Waarna achtereenvolgens het opstaporkest en het opleidingsorkest optraden. Daarna was het de beurt aan de Young Drumkids en vervolgens de slagwerkgroep, beide geleid door Ton van de Veerdonk.

Klik hier voor foto's.

Het muzikale programma werd afgesloten door het harmonieorkest met dirigent Hans van der Velden.

Tijdens het concert werden ook een aantal leden in het zonnetje gezet vanwege hun 25- of 40-jarig jubileum. Het waren Marja Gabriels-Barten, Els Jacobs, Stephanie Boeijen-Verkuijlen, Loek Verdonk en Joop Traa. Met een woord van dank voor hun speciale inzet in de vereniging kregen ze een insigne, een oorkonde en een 'kleinigheidje’.
Ook werd stilgestaan bij het 65-jarig bestaan van de slagwerkgroep. Zij hadden allemaal een nieuw shirt.
De ‘Vrienden van Servaes’ kregen een woord van dank voor hun financiële bijdrage, waarmee de vereniging weer geholpen is.

De hele activiteit was buiten georganiseerd. Helaas moest door regen het optreden kort worden onderbroken. Uiteindelijk zijn sommige nummers niet meer gespeeld, om, voordat het opnieuw zou gaan regenen, klaar te zijn met het programma.
Maar met alles wat ten gehore was gebracht, was wel duidelijk, dat ook dit afgelopen jaar hard is gewerkt in de Muziekfabriek.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda