Sport

Ian van_HeugtenOp zondag 29 januari huldigden wij ruim 400 jeugdige sportkampioenen uit onze gemeente. Tijdens deze bijeenkomst maakten wij ook de sportman, sportvrouw en sportploeg jeugd 2016 bekend en de sportvrijwilliger van 2016.

De bijeenkomst vond plaats in Uitgaanscentrum Lunenburg in Loosbroek. Er waren meer dan 1000 belangstellenden.

Sportvrijwilliger 2016 Harrie Jansen uit Nistelrode van Voetbalver. Prinses Irene In 2014 is Harrie door de vereniging geëerd voor zijn 50-jarig kaderlidmaatschap (een kaderlid vult functies in op het gebied van organisatorische en sporttechnische zaken) Nog steeds is Harrie actief als kaderlid. Momenteel spant hij zich met name in voor de jongste jeugd om hen de eerste stapjes te leren van het voetbalspel. Harrie is actief geweest als bestuurder, trainer, in de technische voetbalcommissie enzovoort. Met name heeft Harrie zijn sporen ook verdiend in de promotie en begeleiding van het vrouwenvoetbal. Harrie is een drijvende kracht die door de leden op handen wordt gedragen en door het bestuur en management wordt gewaardeerd voor zijn tomeloze inzet.

Sportvrouw jeugd 2016 1. Gwen Opstal uit Nistelrode van DV Dancing Kids Nistelrode Europees kampioen voor Garde en Showdanssport Vorig jaar is Gwen Europees Kampioen geworden in de juniorenklasse garde solo en dit jaar heeft ze opnieuw de titel weten te halen. In een sterk deelnemersveld van 14 danseressen uit 4 verschillende landen, wist ze de internationale jury te overtuigen en won ze opnieuw de titel. Gwen wordt getraind door Moniek en Wendy van Heumen.

Sportman jeugd 2016 Ian van Heugten uit Heeswijk-Dinther Nederlands kampioen fietscross Ian begon met fietsten toen hij 8 jaar was en al vrij snel bleek zijn talent. Hij heeft veel topcompetities gewonnen in Nederland en ook internationaal op het podium gestaan. In 2010 is Ian verkozen tot sportman van het jaar, gemeente Bernheze. Ian is al die tijd goed blijven fietsen maar heeft veel blessureleed gehad aan knieën en polsen. Het waren een paar moeilijke jaren om dan toch weer elke keer opnieuw te beginnen met trainen en terug te komen aan de top en als hij dan weer aan de top was, gebeurde er weer iets.

Hij fietst nu in het eerste professionele team van de BMX in Nederland, het TVE-Oegema BMX team, onder begeleiding van Martijn Jaspers en Frank Smulders. Ook wordt Ian technisch getraind door Raymon van der Biezen. Hij is geselecteerd door Papendal en mag in mei de keuze maken of hij naar Papendal wil of bij zijn team blijft. De weg naar Tokio is begonnen. Ian wil graag over 3,5 jaar in Tokio fietsen en aan dat plan/doel is hij nu begonnen. Komend jaar gaat hij junior men fietsen en dat betekent dat hij met de grote mannen mee moet en proberen zich te kwalificeren voor het WK in America en wereldbekers fietsen. Ook mag hij dit jaar de wereldbeker in Papendal mee fietsen.

Sportploeg jeugd 2016 Gympoint Nistelrode: Caitlyn Jacobs en Inge Exters Nederlands kampioen synchroonspringen Door 3 plaatsingswedstrijden goed te springen hebben Caitlyn en Inge zich geplaatst voor NK trampolinespringen in Ahoy Rotterdam. Daar bereikten zij als synchroonkoppel de 1e plaats in de categorie D-junioren. Daarmee schreven beide meiden Gympointgeschiedenis door als eerste duo Nederlands kampioen te worden. Om nog een stapje hogerop te gaan hebben ze nu de overstap gemaakt naar Oss.

 

Persbericht gem. Bernheze                                                       zie ook: https://www.facebook.com/dtvnieuws/videos/1426012210744526/ 

Plaats reactie