Sport

KennyVan 20 t/m 26 augustus worden in Berlijn de Para-atletische Europese Kampioenschappen gehouden. Kenny is een van de 19 Nederlandse deelnemers. Hij komt uit op 5 afstanden. 100, 200, 400, 800 en 1500 meter wheeler. Twee jaar geleden in Rio tijdens de Olympische Spelen behaalde onze dorpsgenoot een gouden medaille op de 400 meter en brons op de100 meter.

Kenny 13d geprinte handschoenen
In Berlijn gaat hij experimenteren met 3d-geprinte handschoenen. Kenny: "De laatste tijd zijn enkele wereldrecords verbeterd. Ik hoorde daarover en nu blijkt
dat die atleten geen zachte handschoenen meer gebruiken maar harde, die geheel worden samengesteld naar de vorm van je handen. Zij geven meer grip op de hoepel die het wiel aandrijft. Dat doet wel een beroep op meer techniek
en dat vraagt oefening, want kracht zetten is mijn grootste troef."

kenny 00 2I.C.T. printer
Kenny heeft een 3d-printer gekocht en ontwerpt de handschoenen zelf.
"Als I.C.T-er en knutsel-fanaat past me dat wel. Ook het kostenplaatje is voordeliger. Zachte handschoenen kosten 200 euro en zijn maximaal 2 maanden bruikbaar. Deze 3d-printer kost 170 euro, ik koop voor 35 euro plastic en ontwerp daarvoor 5 setjes en die gaan jaren mee."

Olympische spelen 2020?
Kenny: "Ja dat is en een droom en een uitdaging. Ik vind het spannend daar naar toe te werken. De komende kampioenschappen geven uitsluitsel over mijn prestaties in verhouding tot de wereldtop. Dan kan ik de balans opmaken.
Mijn eerste spelen waren in 2000 in Sydney. Voor de zesde maal
deelnemen aan de O.S. in Tokio, zou toch wel uniek zijn."

Tekst en foto's Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app