Sport

Altior kampBij Lunenburg Events & More in Loosbroek stond zondag 26 januari de huldiging van de Bernhezer sportkampioenen van 2019 op het programma van de gemeente Bernheze. Dit leidde tot de volgende onthullingen.

Sportman Jeugd 2019
Robin van den Hogen, (18 jaar), Heesch
Robin is in het afgelopen seizoen drievoudig Nederlands kampioen geworden in de volgende categorieën:

  1. Luchtgeweer staand junioren A heren,
  2. Luchtgeweer drie-houdingen junioren A heren;
  3. Luchtgeweer liggend junioren A heren.

Waarvan de laatste twee met een nieuw Nederlands record. Hij zet zich ook in voor de jongere jeugd, bijvoorbeeld met Sjors Sportief.

Sportvrouw jeugd 2019
Lut Oltmans (12 jaar), Heesch
Lut Oltmans voltigeert in het nationale juniorenteam voltige. Ze is met haar team, bestaande uit 6 meisjes onder de 18 jaar, Nederlands Kampioen voltige junioren geworden in Ermelo. Met haar team is ze ook uitgezonden naar het WK Voltige junioren 2019, waar ze een 7e plaats hebben gehaald.
Lut is op haar 4e begonnen met voltige. Toen ze 9 jaar was is ze geselecteerd voor het nationale junioren team. In 2018 hebben ze deelgenomen aan het Europese Kampioenschap Voltige junioren (tot 18 jaar) in Hongarije. Afgelopen jaar is ze naast de NK en WK gestart op een internationale wedstrijd in Frankrijk met het nationale team. Ze heeft naast haar sportieve prestaties ook een enorme drive om de sport te promoten. Dit doet ze door voltige-demonstraties te geven op andere hippische evenementen. Ook geeft ze voltigetraining als hulptrainer bij de landelijke Trainingsdag van de nationale voltigevereniging van de KNHS in Ermelo.
Ze zet ondanks haar jonge leeftijd haar talent en enthousiasme in om deze relatief nog onbekende hippische-sport in Nederland te promoten en zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan deze laagdrempelige sport.

Sportploeg Jeugd 2019
Korfbalteam Altior C1, Heeswijk-Dinther
Het zaalseizoen zijn ze sterk gestart. Ze wonnen de ene na de andere wedstrijd en al snel wisten ze dat ze veel kans maakten om naar het NK te gaan. Dat was voor hen ook het doel van de zaalcompetitie.
Dit jaar bestaat de samenstelling uit een nieuw team. Speelsters uit verschillende teams zijn bij elkaar gezet en ze zijn nu op het punt dat ze echt één team zijn geworden. Ze werken hard, hebben veel plezier en worden steeds beter in bijvoorbeeld hun conditie, de techniek, de passing en het spel. Wat ze vooral hebben geleerd dit zaalseizoen is dat wanneer ze als team korfballen, ze echt goed zijn en veel kunnen bereiken. Ze waren dan ook supertrots dat ze als kampioen naar het NK mochten!
Ze zijn als zaalkampioen naar het NK gegaan en ook daar zijn ze door heel hard te werken als team Nederlands kampioen geworden!

Foto: Jarno van Santvoort

Plaats reactie