Sport

te huurSportverenigingen en vrijwilligersorganisaties in Bernheze hoeven geen huur te betalen voor de eerste maanden van 2021. Hiermee wil de gemeente Bernheze deze organisaties financieel ondersteunen. Door de coronamaatregelen was het beperkt of helemaal niet mogelijk om activiteiten uit te voeren.

Zij hebben hierdoor veel inkomsten misgelopen.

De huurkwijtschelding geldt voor alle sportverenigingen, sportkantines in de sporthallen en vrijwilligersorganisaties (bijvoorbeeld organisaties die zich bezig houden met cultuur, ontmoeting en EHBO). Ook als ze de accommodatie niet van de gemeente huren, krijgen ze de huur vergoed. De sportverenigingen zijn tot en met juni vrijgesteld van huur. Voor veel sportverenigingen liggen de competities stil tot aan de zomer. De vrijwilligersorganisaties hoeven tot en met mei geen huur te betalen. Voor hen waren vanaf 5 juni weer beperkt binnen- en buitenactiviteiten mogelijk. In 2020 hoefden al deze verenigingen en organisaties ook geen huur te betalen over de maanden maart t/m mei en oktober t/m december.

Deze financiële ondersteuning kost in totaal ruim € 200.000,-. De gemeente kan een deel van de kosten, ca. € 110.000-, declareren bij het Rijk via de TVS-regeling (Tegemoetkoming Verhuurders Sport-accommodaties). Door de versoepeling van de maatregelen is de verwachting dat de rest van het jaar geen steun meer nodig is. Als de situatie verandert, dan bekijkt de gemeente opnieuw of steun nodig is.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app