Badminton

BadmintonBadminton club Argus uit Heeswijk-Dinther wil zich in de regio onderscheiden door rolstoelbadminton aan te gaan bieden. Nadat een rolstoeler lid is geworden, is BC Argus op zoek naar meer mensen in een rolstoel die willen sporten.
De vereniging werd eerder benaderd door IPG Bernheze, een belangengroep voor gehandicapten, met de vraag of BC Argus wat kon betekenen voor een vrouw in een rolstoel die tijdens haar revalidatie kennis maakte met rolstoelbadminton.
De badminton vereniging nam haar op in de donderdagmorgen groep. 'Het gaat op zich best goed met haar, maar er zit toch wel veel verschil tussen een staande badmintonner en een rolstoelbadmintonner. Wanneer we met haar badmintonnen gebruiken we de aangepaste spelregels voor rolstoelbadminton'
 
Wanneer er meerdere rolstoelbadmintonners zijn, kunnen zij als gelijken tegen en met elkaar spelen' aldus Frans Jacobs, lid en mede begeleider van de donderdag ochtend groen van BC Argus. ‘De club is daarom op zoek naar meer mensen die vanuit een rolstoel badminton willen beoefenen. Dit kunnen uiteraard ook minder validen zijn die gebruik maken van een rolstoel. We willen daarvoor leden zoeken in de regio Oss, Uden Sint Michielsgestel en Veghel (meijerstad).
 
Ook zijn leden welkom die willen aansluiten bij de lopende badmintonspelers van BC Argus’, zegt Frans. Deze groep traint al meer dan 25 jaar op donderdagochtend tussen 08.45 en 10.45 uur. Geïnteresseerden kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0413-224214. Gewoon langs komen op donderdagochtend kan natuurlijk ook. BC argus is er ook voor kids en senioren.
 
Uiteraard kan vrijblijvend een aantal malen meegedaan worden.
Plaats reactie