Badminton

argus1 Badmintonvereniging BC Argus  gaf maandagavond 11 mei weer de eerste training. Jongeren en senioren trainden in de buitenlucht. Dit was voor hen de eerste training sinds de uitbraak van COVID-19. “Fijn om iedereen weer te zien en samen te kunnen trainen”, vertelt een van de kinderen.

argus3Terwijl een van de trainers met kunststof rondjes de anderhalve meter afstand aangeeft tussen de kinderen, oefenen de jongeren onder de 18 de backhand en looplijnen. “Het waait erg hard vandaag, dus met een shuttle spelen zit er niet in”, vertelt voorzitter Hans Barten. “Maar er is genoeg wat we wel kunnen doen. Zo worden verschillende technieken geoefend en wordt aan de conditie gewerkt.”

argus2Samenwerking Altior
De badmintonvereniging mag gebruikmaken van het veld van korfbalvereniging Altior. “Na nauw overleg met hun bestuur is dit mogelijk geworden, daar zijn we ontzettend blij mee!”, vertelt Barten vanaf de zijlijn. Tot de zomervakantie blijven de trainingen buiten in ieder geval doorgaan. 

argus4Speedminton
BC Argus gaat vanaf 18 mei, bij de senioren een proef doen met Speedminton. Dit is een snelle variant op badminton met afwijkende rackets en shuttles. “Zo verbreden we ons aanbod en hopen we toch met shuttles aan de slag te kunnen, óók als het waait”, vertelt Barten. De senioren waren opgelucht weer te kunnen sporten. “Ik voel aan mijn spieren dat we intensief hebben getraind, fijn is dat na al die weken zonder”, vertelt een van de leden. 

Desinfecteren
Op en rondom het sportpark zijn door de korfbal- en badmintonvereniging maatregelen getroffen om de sportmomenten veilig te laten verlopen. Zo moeten leden alleen komen en zijn toeschouwers niet welkom. Sporters moeten bij aankomst én vertrek hun handen desinfecteren. Natuurlijk wordt
ook continu rekening gehouden met de anderhalve meter afstand. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de badmintonvereniging www.bc-argus.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tekst en foto's : Birgit Barten

Plaats reactie