Basketbal

tenderfeetHet was voor de basketballers van Tenderfeet een prima middag in het Brabantse Dongen. Zonder groots te spelen werd tegenstander Migliore met gemak aan de kant gezet.

Het leek bij voorbaat al een lastige middag te worden voor de heren 1 van Tenderfeet. Dongen is een team met een mix van oudere en jongere spelers, waar menig tegenstander zich in kan vergissen. Desondanks waren er in het eerste kwart maar 5 spelers van de gastheren aanwezig waardoor Tenderfeet een vliegende start kende. Tenderfeet creëerde veel goede kansen via de sterk spelende centers, die soms zelfs leken te schrikken hoe vrij ze stonden. Waar Megens het eerste kwart na een lange avond Lunenburg nog op gang moest komen, had van Meurs er duidelijk zin in. Met hard werk en als beloning 9 punten in het eerste kwart (hadden er overigens ook 19 kunnen zijn), bracht hij veel vertrouwen in de ploeg.

Dongen werd dus al in het eerste kwart zoek gespeeld, en verlaagde zich naar een betreurenswaardig niveau. Zowel op basketballend niveau als het gedrag richting de scheidsrechters. Vanuit de heren 1 werd het team uit Dongens tijdens de wedstrijd aangevuld, maar het mocht niet baten. Tenderfeet bleef zorgvuldig kansen creëren waarbij de verdediging klaar stond de aanval van Dongen af te slaan. 20 – 47 na een helft spelen.

In het derde kwart leek er aanvankelijk zand in de goed draaiende Heeswijk-Dintherse motor te komen. Maar Megens kreeg het op zijn heupen en gooide er in een paar minuten 6 punten in. Ook de schoten van buiten vielen beter en er werd gewerkt naar een maximaal verschil van 37 punten voorsprong. Een paar goed uitgespeelde aanvallen zorgden dat het vierde kwart nog enigszins de moeite waard was, maar spannend werd het niet meer.

Na de onnodige nederlaag in de eerste wedstrijd, zorgt deze wedstrijd ervoor dat het team met vertrouwen de volgende tegenstanders tegemoet treedt. Het goede spel, het demotiveren van de tegenstander en de gehele wedstrijd de het spel domineren duiden er op dat het een mooi seizoen voor de heren kan worden.

Plaats reactie


app