Biljarten

winnaars-hd-zomerkomkoep bd28d05dac66907ec1a1aa2dd1364de8Het 3Banden team de Zwaan 1 met teamleider Michel Habraken en het Libre team Royal Events Palace 7, teamleider Ad Kooijman, zijn winnaar geworden van de H.D. Zomerkomkoep 2016. Een 3Banden en Libre kompetitie, dat afgelopen zomerseizoen gespeeld is in diverse cafés (de Toren, Royal Events Palace, de Zwaan en Elsie).

Afgelopen zondag werden in Royal Events Palace (voorheen Aquarest) de finales 3banden en Libre van de H.D. zomerkomkoep 2016 gespeeld. Deze zomerkomkoep is gestart eind april. Er deden 9 teams mee met 3banden, en bij het Libre namen 15 teams deel met totaal 151 deelnemers. Zowel bij het 3Banden als bij het Libre waren 2 poules, waarbij de winaars van elke poule het in een finale tegen elkaar moesten opnemen.

Na de voorronden stond bij het 3Banden in Poule A het team Elsie 8, teamleider Ben van de Wetering en in Poule B, team De Zwaan 1, teamleider Michel Habraken, bovenaan. Zij zouden het opnemen in de finale. Bij het Libre was het In d’n Ollie, teamleider Tonny vd Moosdijk die het op moesten nemen tegen winnaar poule B, Royal Events Palace 7, Ad Kooijman.

In de 3Banden finale speelden van elk team 3 spelers. De no’s 1 namen het tegen elkaar op, zo ook de no’s 2 en de no’s 3. Bij het Libre namen van elk team 4 spelers het tegen elkaar op. Het zou nog een hele spannende warme middag worden met vele boeiende partijen waarbij in de laatste wedstrijd de beslissing viel. Het verschil na 3 wedstrijden bij het libre was maar 1 punt, bij het 3banden scheelde het 8 punten. Bij het 3Banden mocht de Zwaan 1, waarvoor speelden Martijn Brands, Rene Dobbelsteen en Michel Habraken, de wisselbeker in ontvangst nemen en waren Kampioen 3banden HD Zomerkomkoep 2016. Bij het Libre ging de wisselbeker naar Royal Events Palace, met de spelers Peter vd Berg, Gert van Lieshout, Martijn van de Linden en Ad kooijman.

Voor alle spelers van de winnende teams was er een aandenken. Na de prijsuitreiking werd en er volop nagenoten onder het genot van een hapje en drankje.

Bij de voorronden 3Banden speelden Peter van Erp, Ben vd Wetering, Simon Steenbergen en Jan van Schijndel de hoogste serie nl. 7 caramboles. De kortste partij was 26 beurten, gespeeld door Mark Steenbakkers en Simon van Steenbergen. Bij het Libre speelde Nico van Alebeek en Bertus van de Pas, de hoogste serie 37 caramboles. De kortste partij was 12 beurten, gespeeld door Tonny Kooijmans en Jack vd Heijden.

Eind september begint de Winterkomkoep / Individueel kampioenschap voor zowel 3Banden als Libre.
Men kan zich opgeven voor zaterdag 28 augustus a.s.

Voor eventuele vragen kun je contact Emmy vd Wetering, 06. 53458415.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app