Judo

judo damesOp zaterdag 18 februari stond Lauke op de mat in Gilze voor de Zuid-Nederlandse kampioenschappen.
Lauke uit H-D had alleen in de eerste partij wat tegenstand maar won de partij uiteindelijk met een mooie Harai Goshi,
ook alle andere partijen werden vol
met ippon gewonnen.
Daardoor kon zij op zaterdag 12 maart in Tilburg aan het NK -15 deelnemen. Lauke won de eerste 2 wedstrijden overtuigend met ippon van Irene Hesling en vervolgens van Karlijn Broek.

In de kwartfinale moest Lauke aantreden tegen Luna Arends, en ook deze won ze met een waza-ari . In de halve finale ging het net mis en moest ze haar meerdere erkennen in Esmee Scherrenberg.
In de strijd om het brons herpakte Lauke zich mooi door met een waza-ari te winnen van Caitlin Binnendijk. Met een dik verdiende 3de plaats mag Lauke erg trots zijn. Proficiat !

Lauke traint bij Judoclub Berlicum onder Jo Gevers en werd tijdens het NK gecoacht door Maarten van Liempd.