Judo

Sanne van DijkeSanne  heeft vrijdag bij de Grand Slam in Tel Aviv goede zaken gedaan in de strijd om een olympisch ticket. Ze pakte in Israël brons door haar directe concurrent Kim Polling te verslaan in de gewichtsklasse tot 70 kilogram.

Sanne bereikte in tegenstelling tot Polling de halve finales, maar ze werd uitgeschakeld door de Française Margaux Pinot en kwam in de herkansingen tegenover Polling te staan. Ze won op ippon en vergrootte haar voorsprong op haar landgenote op de wereldranglijst.

Sanne won bij de Grand Slam in Tel Aviv overtuigend van Kim Polling in de strijd om het brons, maar de beslissing wie van de twee naar de Spelen mag wordt pas na de EK in april genomen.

De Grand Slam in Tel Aviv is een van de drie laatste meetmomenten met betrekking tot kwalificatie voor de Olympische Spelen van komende zomer, een proces dat in mei 2018 begon. De EK in Lissabon gelden in april als de laatste kans voor de judoka's om zich te bewijzen voor de selectiecommissie een keuze gaat maken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app