Judo

Sanne van DijkeSanne Van Dijke zit niet op judo om vrienden te maken, vertelt ze in de NOS Olympische podcast. "Mijn oude trainer zei altijd: van een poes kun je geen tijger maken. In Nederland zijn we wel soft aan het worden. Je ziet steeds meer dat kinderen gepamperd worden. Door hoe noem je dat ook al weer? Curlingouders. Die alle problemen uit de weg halen. Dat is fijn voor de maatschappij maar niet goed voor de topsport."

"Als topsporter moet je hard zijn, moet je gaan, en moet je tegen een stootje kunnen. Dat je met iemand een partijtje doet: dan is 'oh leuke nagellak' niet relevant. Dan geef ik liever een trap tegen de schenen, zodat ze een beetje boos worden en ik er wat aan heb. Beter zo, dan dat we elkaar vier minuten staan te complimenteren."

Ze keek die kunst af van Bosch. "Edith is mijn jeugdjaren natuurlijk een voorbeeld geweest. Ze was mijn idool. Maar als je dan tegenover haar staat dan denk je wel: 'Zo'.  Dat heb ik toen wel als een shock ervaren. Maar als ik er nu naar kijk denk ik: zij deed precies wat ze moest doen om als topsporter de top te halen. En daarom heeft zij het ook gehaald. En heb ik veel geleerd."

Zie verder:     Podcasts uitgelicht.   14 mei 2021

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app