Korfbal 1Na het behalen van een 2e plek op het NK in de zaalcompetitie, en een zeer goede 2e helft van de veldcompetitie waren de verwachtingen hoog gespannen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Rosolo uit Reusel, tegen wie er in dit seizoen 2 maal gelijk werd gespeeld en van wie 2 maal (nipt) werd verloren.

Ook in deze wedstrijd deden beide teams niet voor elkaar onder. Rosolo kwam meerdere malen op voorsprong, maar tot 3-3 wisten de meiden van Altior toch steeds aan te haken. Helaas werden er door de Heeswijk-Dintherse dames echter teveel vrije kansen gemist, daar waar Rosolo de kansen wel afmaakte. Er werd kei-hard gewerkt, bij vlagen heel mooi gespeeld, echter niet gescoord. Hierdoor ging Rosolo met een 5-3 overwinning naar de finale terwijl Altior om de 3e en 4e prijs ging spelen tegen De Korfrakkers uit Erp.

De tweede wedstrijd werd slecht gestart. De teleurstelling over het verlies van de eerste wedstrijd was groot, het energiepeil was laag, de motivatie niet zoals anders. Dit terwijl De Korfrakkers juist een zeer goede wedstrijd speelde en heel zuiver was in het afmaken van de kansen. In korte tijd stonden de meiden achter en met een 6-1 achterstand werd er gerust. Na de rust werd er wel iets beter gespeeld, maar het lukte niet om aansluiting te vinden. De wedstrijd werd verloren met 9-3. Een ietwat teleurstellende 4e plek, maar al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd seizoen. We zijn hoe dan ook super trots op deze geweldige meiden!

Korloo R1 – Altior R1 Uitslag: 5-10