Paardensport

viertalRijvereniging De Valianten uit Heeswijk-Dinther is op 10 februari reservekampioen van Brabant geworden tijdens de Brabantse kampioenschappen voor teams in Schijndel. De ponyruiters deden voor het eerst sinds in jaren mee met een viertal.
Dat ze daarmee ook
meteen een tweede plaats behaalden in paardenprovincie Brabant, dat maakt ons extra trots, meldt het bestuur van de vereniging.
Bij teamkampioenschappen gaat het om dressuur, springen en viertal rijden. Een team bestaat uit vijf tot zeven personen, waarvan er vijf een viertal vormen (vier plus een reserve ruiter), twee ruiters die individueel een dressuurproef rijden en twee die individueel
springen.
Het totaal aan punten telt, waarbij de punten van het viertal het zwaarst meetellen. Voor De Valianten reden Veere van Lamoen, Ilse Rietbergen, Renee van den Akker en Lieke van Gorkum de proef met het viertal onder leiding van commandant Bianca van Lamoen. Daarbij behaalden zij een derde plaats. Na hoge scores van Veere van Lamoen en Ilse Rietbergen in de dressuur en foutloze rondes van Lieke en Stan van Gorkum bij het springen kon het team opklimmen naar een tweede plaats in het klassement en zich reservekampioen
van Brabant noemen. Door naar de Nederlandse kampioenschappen kan helaas niet, want Brabant is de enige provincie waar teamkampioenschappen worden gehouden, er zijn dus geen Nederlandse kampioenschappen voor teams.
 
Kirsten Rietbergen 
Hazelbergsestraat 1
5473 XL Heeswijk-Dinther
06-10341672
Plaats reactie