Schieten

Sjkef van den BergHandboogschutter Sjef van den Berg heeft woensdag in Berlijn zijn ambities om de wereldbekerfinale te halen kracht bijgezet met een 8e plaats in de kwalificaties.                   Het toernooi in Berlijn is de vierde en laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

De beste 7 van het circuit (met een maximum van 2 schutters per land), plaatsen zich voor de World Cup finale op 2 en 3 september in Rome. Van den Berg reisde als zevende in de (geschoonde) tussenstand bij de recurveschutters af naar Berlijn. De Limburger Steve Wijler, winnaar van het toernooi in Shanghai bij zijn wereldbekerdebuut, staat 6e.

Kim sterkste

De in Heeswijk opgegroeide Van den Berg scoorde op de openingsdag 672 punten, 23 minder dan de Zuid-Koreaan Woojin Kim die met afstand de beste was in de kwalificaties. Verwijlen volgde op de 24e plaats als tweede Nederlander met 662 punten. Rick van den Oever (Sint-Oedenrode) werd 46e (651 punten), Rick van der Ven 49e (649). Als team kwam Nederland als derde uit de kwalificatie.

In het hoofdtoernooi heeft Van den Berg een vrije doortocht naar de derde ronde. Van der Ven treft in de eerste ronde de Fransman Thomas Antoine (64e in de kwalificatie), Van den Oever moet het opnemen tegen de Spanjaard Miguel Pifarre Trujillo (67e).

De Laat 10e

Bij de vrouwen compound maakte Sanne de Laat een sterke indruk. De Eindhovense kwam als tiende uit de kwalificaties met 691 punten. OGIO-clubgenote Jody Vermeulen kwam uit op plaats 23 (685 punten), Martine Couwenberg (Heeze) werd met 676 punten 44e.

Mike Schloesser uit Weustenrade veroverde bij de mannen compound 'poleposition' met 711 punten.

Bron: site BD