Schieten

SjefSjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther heeft tijdens de kwalificaties op het WK handboogschieten in Mexico City laten zien dat hij voor de prijzen komt. Na een dag schieten staat hij met 676 punten op de eerste plek. De Osse Rick van der Ven bekleedt de 52e positie van het klassement met 642 punten.

De twee zijn in Mexico actief in de mannen recurve, en schoten op de eerste dag van het WK beiden twee sessies. Van den Berg behaalde in de eerste sessie 340 punten en in de tweede 336. Van der Ven begon sterk met een score van 328, maar gaf zijn goede positie weg met een tweede sessie van slechts 314 punten.

Tekst: site BD Noah Godefroy

 © WAF via Getty Images

,,Het voelt super om bovenaan te staan", vervolgt Van den Berg. Maar makkelijk was het niet. ,,De wind was zeer uitdagend, het ene moment van links naar rechts en het volgende moment andersom. Het voelde soms alsof ik het geluk aan mijn zijde maar het is fijn om me als eerste te kunnen plaatsen", vervolgt de Brabander samenvattend over de eerste dag. 

Rick van der Ven uit Oss eindigde als 52e (642pt) in de kwalificatie. Daarmee is hij in het voordeel ten opzichte van zijn aankomende tegenstander. Van der Ven, Van den Berg en Steve Wijler kwamen tijdens de eerste dag als team bij de recurve als derde door de kwalificaties. 

Pim van de Ven uit Eerde plaatste zich als 61e (690pt) bij de kwalificatieronde van de compound sporters. De Eindhovense Sanne de Laat klasseerde zich met een 25e plaats (687pt). Stadsgenoot Jody Vermeulen eindigde als 49e (675pt).

Het damesteam De Laat, Vermeulen en Irina Markovic kwalificeerde zich als 14e. Vrijdag neemt het drietal het op tegen Denemarken, een van de favorieten. 

Plaats reactie