Schieten

HediloOpen Dag Schietsportvereniging Hedilo met de officiële ingebruikname van de nieuwe elektronische schietbanen. Op zondag 16 september is er een Open Dag bij Schietsportvereniging Hedilo in het Willibrordcentrum in Heeswijk. Belangstellenden kunnen dan kennis maken met de verschillende facetten van de (lucht)schietsport.

Hedilo1Onder begeleiding van deskundige instructeurs kun je zelf ondervinden hoe het is om met de aller modernste luchtgeweren te schieten. Op deze dag staat ook een Scatt, een training systeem, opgesteld. Op dit systeem kan men niet alleen het resultaat van het schot zien maar ook “hoe” men schiet, zoals de bewegingen vooraf het schot maar ook de bewegingen na het schot. U krijgt een complete analyse van uw schotbeeld.

Ook wordt er door de 'blinde' schutter Patrick Schuurmans elk uur een demonstratie gegeven hoe hij, zonder iets te zien, hele goede resultaten behaalt. Na 5 jaar op rij tweedes geworden te zijn, werd hij 28 juni Nederlands Kampioen op het NK in Arnhem. Patrick richt niet met z’n ogen, maar met z’n oren, daarom zeggen wij ook altijd “hij schiet met zijn oren”. Speciaal voor jou ligt er een geweer voor visueel gehandicapten klaar zodat je ook zelf eens kunt ervaren wat het betekent om met je “oren” te schieten.

Om 14.00u. worden de nieuwe elektronisch schietbanen met een welgemikt schot van de 18-jarige Iris van Oosterhout, officieel in gebruik genomen.

Vanaf nu geen schietkaarten meer maar heeft iedereen een eigen monitor waarop de schoten direct zichtbaar zijn.

Loop gerust vrijblijvend binnen en onze mensen zullen jou graag alle informatie geven. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Graag tot dan.

Plaats reactie