20092015vv HeeswijkNa twee gelijke spelen was de ploeg van trainer Marc vd Ven naarstig op zoek naar de eerste winstpartij van het seizoen.

Op voorhand leek dit op bezoek bij Volharding in Vierlingsbeek geen makkelijke opgave te worden, maar na een gelijk opgaand eerste half uur liet Heeswijk in het vervolg zijn spierballen zien en trok de partij met 1-5 naar zich toe.

Scheidsrechter Peeters floot om exact half drie voor het begin op het goede kunstgrasveld van sportpark Soetendaal. Na enkele minuten kreeg de thuisploeg al een vrije trap op 17 meter van het doel van Patrick Lunenburg, maar de inzet van aanvoerder Mark Blenckers werd klem gepakt door de Heeswijk-goalie. Achteraf bleek dit ook meteen het gevaarlijkste moment van de thuisploeg geweest te zijn. Het eerste half uur bleef de strijd redelijk in evenwicht en waren er weinig kansen te zien. Na deze eerste aftastende fase schakelden de gasten een tandje bij en met name de middenvelders Danny Aarts, Tom Sleddens en Theo Lucius zorgden daarbij voor gevaar.

Het was Lucius die in de 31e minuut opstoomde en de bal van Aarts aangespeeld kreeg. Zijn schot smoorde op elf meter voor de goal, maar daar was Wouter van Dijke erg attent en schoot de 0-1 achter doelman Job Vullings. Slechts twee minuten later ging Tom Sleddens alleen op Vullings af, maar zijn fraaie stift eindigde op het dak van het doel. Net voor rust werd het toch 0-2. Van Dijke kreeg de bal binnen de zestien aangespeeld, draaide goed weg en op het moment dat iedereen dacht dat hij het speeltuig op de instormende Aarts zou afleggen besloot hij zelf te schieten. Een goede keuze want zijn inzet verdween prachtig in de verre kruising.
Vlak na de thee leek Volharding in de wedstrijd terug te kunnen komen toen Peeters naar de stip wees bij een onschuldig lijkend duel tussen Lucius en Blenckers. Pepijn van Geenen stuurde Lunenburg de verkeerde kant op en maakte de 1-2. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten en verwachtte een storm richting het Heeswijk-doel. Niets bleek minder waar want nog geen minuut later was de marge al weer twee doelpunten. De aftrap kwam via Lucius bij Jules Heerkens terecht. Die speelde Stef Adank in de diepte aan en die vond op zijn beurt opnieuw Van Dijke die al weer zijn 2e hattrick van het seizoen liet noteren.

Daarna denderde de blauw-witten door. Eerst ging Lucius diep op rechts en zijn strakke voorzet werd op waarde geschat door linksbuiten Bryan van Deursen, 1-4. Niet lang daarna stuurde Camiel van Doorn Stef Adank diep op rechts en nadat hij twee tegenstanders had uitgekapt liet hij ook keeper Vullings kansloos in de korte hoek.

20092015vvHeeswijk1In de laatste 20 minuten gaf Heeswijk niets meer weg en had de score zelfs nog verder op kunnen lopen. Gelukkig voor het thuisteam kende Peeters geen blessuretijd toe en floot hij na precies 90 minuten af.
Een mooie zege voor Heeswijk dat door deze driepunter weer naar boven kan kijken. Volgende week wacht de volgende derby, als Prinses Irene op bezoek komt. Een wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel, dus opnieuw een prachtig affiche.